Breaking News

Πέθανε ο Dick Asher, πρώην πρόεδρος μεγάλων δισκογραφικών εταιριών (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Dick Asher, πρώην πρόεδρος των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών PolyGram και Columbia Records, ο οποίος συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Bruce Springsteen, Michael Jackson και Bob Dylan.

Σύμφωνα με το Deadline, ο  Dick Asher έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου στο σπίτι του, στην πόλη Boca Raton της Φλόριντα...


Ο Asher, με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, γεννήθηκε το 1932 και υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Tufts και τη Νομική Σχολή Cornell.

Έγινε μέλος της CBS Records στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως αντιπρόεδρος επιχειρηματικών υποθέσεων. Συνέχισε για λίγο στην Capitol Records και το 1971 επέστρεψε στο CBS για να συνεργαστεί με τον μουσικό παραγωγό Clive Davis στην Columbia Records. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Asher έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της δισκογραφικής, από την οποία αποχώρησε το 1983. 

Ο Asher ανέλαβε ανώτερους ρόλους στη Warner Communications και τον Οκτώβριο του 1985 έγινε πρόεδρος/CEO της PolyGram Records. Το 1990  εγκατέλειψε την εταιρεία, μετά από μια διαμάχη.

Μετά την αποχώρησή του από την PolyGram, υπήρξε σύμβουλος σε αρκετούς καλλιτέχνες και εταιρείες, προτού γίνει ο πρώτος διευθυντής για το λογισμικό (ηλεκτρονικών παιχνιδιών) Electronic Arts, μια θέση που διατήρησε για τα επόμενα 24 χρόνια.

Μετακόμισε στη Φλόριντα τη δεκαετία του 1990 και αργότερα υπήρξε συνεργάτης - καθηγητής εμπορικής μουσικής στο Florida Atlantic University, όπου - μεταξύ άλλων - βοήθησε στην ίδρυση του στούντιο ηχογράφησης του σχολείου.

Ο Dick Asher άφησε πίσω του τη σύζυγό του Sheila. τον γιο του Jeffrey; τέσσερα εγγόνια και μια δισέγγονη.