Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες - Live στην ΕΡΤ1: Ελλάδα - Καναδάς (27/7, 22:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική Ανδρών Μπάσκετ, που επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Μετά τη χθεσινή Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα, όπου το «παρών» έδωσε σύσσωμη η ομάδα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Καναδά απόψε, Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 22:00. Ο αγώνας, που θα διεξαχθεί στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΟΚ, οι Έλληνες διεθνείς επέστρεψαν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη βάση τους, «γεμάτοι» από όσα βίωσαν στην Τελετή Έναρξης, όπου σημαιοφόρος ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο Βασίλης Σπανούλης και οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει όλες αυτές τις μέρες κατάλληλα την ομάδα για τη μεγάλη πρόκληση που ακολουθεί.

Ο Καναδάς, που επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2000, πηγαίνει στο τουρνουά με στόχο να διεκδικήσει μετάλλιο, ορμώμενος και από τη σπουδαία πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ισπανός προπονητής της ομάδας, Τζόρντι Φερνάντεθ, διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν οι δέκα ΝΒΑερ, με πιο γνωστούς τον Σέι Γκίλτζους Αλεξάντερ των Θάντερ, τον Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς και τον Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν σχηματιστεί τρεις όμιλοι, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και τις δύο καλύτερες τρίτες να προκρίνονται στα προημιτελικά, που θα διεξαχθούν - όπως τα ημιτελικά και οι δύο τελικοί - στο Παρίσι. Τον πρώτο όμιλο αποτελούν η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ισπανία.