Breaking News

Νεπάλ: Αεροπορική τραγωδία με 18 νεκρούς (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στο Νεπάλ, όταν ένα αεροσκάφος της Saurya Airlines συνετρίβη και έπιασε φωτιά κατά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Κατμαντού, την Τετάρτη (24/7).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Διασώθηκε μόνο ο κυβερνήτης, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Επίσης, ανέφεραν ότι το αεροπλάνο, που μετέφερε δύο μέλη του πληρώματος και 17 τεχνικούς, πήγαινε για τακτική συντήρηση στο νέο αεροδρόμιο (Pokhara Airport) του Νεπάλ, το οποίο άνοιξε τον Ιανουάριο και είναι εξοπλισμένο με υπόστεγα συντήρησης αεροσκαφών...


«Λίγο μετά την απογείωση, το αεροσκάφος έφυγε προς τα δεξιά και συνετρίβη στην ανατολική πλευρά του διαδρόμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

Η εταιρεία Saurya ανακοίνωσε ότι δεκαοκτώ από τους επιβαίνοντες ήταν πολίτες του Νεπάλ, ενώ ένας μηχανικός ήταν από την Υεμένη.

«Μόνο ο πιλότος διασώθηκε και λαμβάνει θεραπεία σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Tej Bahadur Poudyal, εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου Tribhuvan του Κατμαντού.

«Το αεροπλάνο επρόκειτο να υποβληθεί σε συντήρηση για ένα μήνα από την Πέμπτη. Δεν είναι σαφές γιατί συνετρίβη», δήλωσε ο Mukesh Khanal, επικεφαλής μάρκετινγκ της Saurya Airlines.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροδρόμιο του Κατμαντού έκλεισε προσωρινά μετά την τραγωδία, ωστόσο άνοιξε ξανά μετά από λίγες ώρες.

Πληροφορίες από: Reuters