Breaking News

Μάρκος Σεφερλής: «Τον Κασσελάκη δε θα τον κάνω στην παράσταση, τα έχει κάνει όλα μόνος του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μάρκος Σεφερλής ήταν καλεσμένος το Σάββατο (6/7) στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», με αφορμή την πρεμιέρα της επετειακής του παράστασης «20 χρόνια Δελφινάριο». Ο γνωστός ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων, στη Σίσσυ Χρηστίδου:

«Ήθελα να τιμήσω τα 20 χρόνια που είμαι στο Δελφινάριο, να τιμήσω τον κόσμο που έρχεται στο Δελφινάριο. Θέλω να κάνω ένα πάρτι με όλον αυτόν τον κόσμο, να μοιραστούμε τη χαρά και να δημιουργήσουμε πράγματα. Έχει επίκαιρα πράγματα η παράσταση, αλλά και επανεμφάνιση κάποιων τύπων που είχα ενσαρκώσει παλαιότερα στο Δελφινάριο. Ζήτησα από τον κόσμο να ψηφίσει στο ίντερνετ ποιους ρόλους θέλει να ξαναδεί.

Δεν με νοιάζει αν ακούσω κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί δεν κάνω κάτι κακό. Υποδύομαι τύπους της καθημερινότητας, νομίζω ότι αυτό είναι το θέατρο. Δεν επινοώ τους τύπους που ενσαρκώνω, τους βλέπω. Θα "ακούσουμε" Κασσελάκη, αλλά δε θα δούμε. Δεν εξαρτώμαι από καμία κυβέρνηση τόσα χρόνια. Κάνω αναφορές για όλους. Τον Κασσελάκη δε θα τον κάνω, γιατί δεν έχω κάποιον λόγο να τον κάνω. Τα έχει κάνει όλα μόνος του, δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις.

Κάνω ξανά τον Καραγκιόζη - που μου τον ζήτησαν - και αναφέρομαι στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας. Καταλήγω σε έναν πολύ συγκινητικό μονόλογο, όπου μιλάω με το Κολλητήρι, που δείχνει τη σχέση του γονιού με το παιδί. Είναι σπαρακτικό, έχει πολύ κλάμα. Στην πρόβα κλαίω και κλαίνε και όλοι οι ηθοποιοί...

Πάντα καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου. Υπήρχαν στιγμές που πόνεσα, που έγινα πιο δυνατός και ξανασηκώθηκα. Τα πρώτα χρόνια του Δελφιναρίου, τα πράγματα ήταν δύσκολα, δεν έγιναν όπως τα ήθελα. Πιέστηκα και εγώ και η Έλενα, και ο γιος μας ο Χάρης. Ήταν "βουνό" όχι "λόφος". Τα καταφέραμε όμως και το ανεβήκαμε μαζί με την Έλενα...


Δεν είναι στόχος μου η Επίδαυρος, αλλά το κοινό με θέλει στην Επίδαυρο. Μου έχουν πει ότι είμαι ο "τελευταίος Αριστοφανικός". Στην Επίδαυρο δεν πας έτσι, πρέπει να εγκριθείς από κάποιες επιτροπές. Αν με καλούσαν θα πήγαινα. Δεν σημαίνει κάτι αν πας ή δεν πας στην Επίδαυρο. Πιστεύω θα ερχόταν πολύς κόσμος και πολλές οικογένειες, που δεν έχουν πάει στην Επίδαυρο.  Δεν βιάζομαι... Δεν ξυπνάω με αυτόν τον πόθο, αλλά θα ήθελα να το κάνω.

Έναν άνθρωπο θα ήθελα να είχα συναντήσει, που είναι ο μεγάλος εκπρόσωπος της κωμωδίας, τον Τσάρλι Τσάπλιν. Τον έχω μελετήσει πάρα πολύ, έχω χρησιμοποιήσει και τη γλώσσα του σώματος, όπως και κάποια αστειάκια του, τα έχω βάλει σε παραστάσεις μου... Έχει αφήσει τεράστιο έργο χωρίς καν να μιλάει. Ήταν πολύ συγκινητικός. Θα ήθελα να του μοιάσω και να τον είχα γνωρίσει».