Breaking News

Μαρίνα Σπανού: «Ξεκίνησα να τραγουδάω στον δρόμο, ήταν μία παρόρμηση της στιγμής» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα του «Χαμογέλα και Πάλι» παραχώρησε η νεαρή τραγουδίστρια Μαρίνα Σπανού. Η κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού και της Κύπριας καθηγήτριας μουσικής διδασκαλίας, Μελίνας Παιονίδου, είπε στην εκπομπή του Mega:

«Ξεκίνησα να τραγουδάω στον δρόμο, γιατί ήταν μία παρόρμηση της στιγμής. Εμπνεύστηκα από έναν μουσικό που έπαιζε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου... Ξεκίνησα να τραγουδάω στον δρόμο από 17 ετών. Τότε δεν φοβόμουν, τώρα δε θα είχα το θράσος να το κάνω. Ίσως επειδή είμαι πιο ψυλλιασμένη για το τι συμβαίνει στους δρόμους, με τους περαστικούς, για να βγω να τραγουδήσω εκεί έξω.

Στην πρώτη μου επαφή με τον δρόμο, ένας αντίστοιχος μουσικός με έδιωξε από το μέρος του, αλλά είχα το πείσμα να το κάνω και μετακινήθηκα αλλού... Δεν μ' εξέφραζε να πάω σε ένα μουσικό reality. Ήθελα κάτι πιο άμεσο, να δω τον κόσμο στα μάτια.

Ο πατέρας μου στην αρχή φρίκαρε όταν του είπα ότι θα τραγουδήσω στον δρόμο. Ήμουν στην τρέλα των εξετάσεων με τις πανελλήνιες. Ο πατέρας μου ήταν πολύ υποστηρικτικός στην απόφασή μου να τραγουδήσω στον δρόμο, αλλά μου ζήτησε πρώτα να τελειώσω με τις πανελλήνιες. Και οι δύο γονείς μου είναι πολύ καλοί. Από τους γονείς μου έχω πάρει την αγάπη, την τρυφερότητα, τη φροντίδα και μία πίστη στη ροή των πραγμάτων.

Δεν περίμενα ότι θα γίνω viral και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Το γεγονός ότι το κομμάτι μου τραγουδιέται τόσο πολύ, μου δημιουργεί τρομερή χαρά, αλλά κι ένα μικρό άγχος για το επόμενο βήμα. Προτείνω σε φίλους μου που θέλουν να ξεκινήσουν το τραγούδι, να αρχίσουν από τον δρόμο. Στη νέα γενιά έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες από παντού και δεν ξέρουμε από πού να πιαστούμε. Εγώ λέω από τα μάτια, βγες έξω και τραγούδα.

Στη δική μου παρέα, εpωτευόμαστε με γράμματα, με βλέμματα και με φλερτ. Όλα αυτά που πιστεύουμε ότι έχουν ξεχαστεί, αλλά τελικά υπάρχουν. Για μένα ο έpωτας είναι δύναμη και δημιουργία για την ίδια τη ζωή, όχι μόνο για τη μουσική. Με καίει ο έpωτας.

Δεν έχει τύχει να πάω στα μπουζούκια, δεν μου αρέσει πολύ δυνατά η μουσική. Μπορεί και να πήγαινα να τραγουδήσω στα μπουζούκια. Αυτή τη στιγμή ίσως δε θέλω να αφήσω στην άκρη αυτό που έχω οραματιστεί για τον εαυτό μου...


Θα είχα πολύ άγχος να πάω στη Eurovision. Η Μαρίνα Σάττι μάλλον είχε το ίδιο και είναι λογικό. Η Μαρίνα Σάττι είναι μία σπουδαία καλλιτέχνιδα. Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι ανάμεσά μας και δεν έχει φύγει ακόμη σε όλο τον κόσμο, ενώ θα μπορούσε. Η Μαρίνα Σάττι έχει κάνει μία τρομερή εκπαίδευση, αλλά έχει και άστρο.

Το φετινό καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία σε αγαπημένες πόλεις της Ελλάδος, θα κάνω διακοπές και θα μαζέψω θάλασσα για την επόμενη χρονιά».