Breaking News

Πέθανε η Laurie Lindeen (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 62 ετών η μουσικός Laurie Lindeen, η οποία άνοιξε τον δικό της δρόμο στην εποχή της grunge μουσικής ως κιθαρίστας με τις indie rockers "Zuzu’s Petals" και αργότερα εξιστόρησε την εμπειρία της σε ένα βιβλίο.

Σύμφωνα με το Deadline, η Laurie Lindeen έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (1/7), στο Martha’s Vineyard της Μασαχουσέτης, από ανεύρυσμα εγκεφάλου...


Η Lindeen μετακόμισε από το Ουισκόνσιν το 1987 για να ενταχθεί στην ανερχόμενη μουσική σκηνή της Μινεάπολης, όπου καλλιτέχνες όπως οι Prince, The Replacements, Hüsker Dü, Soul Asylum, The Jayhawks και Babes in Toyland έβαζαν την πόλη στον μουσικό χάρτη.

Οι Zuzu’s Petals, που πήραν το όνομά τους από τα ροδοπέταλα που έφερε ο χαρακτήρας του James Stewart στην ταινία "It’s a Wonderful Life" (1946), εμφανίστηκαν στα τοπικά κλαμπ ως αποκλειστικά γυναικεία μπάντα, σε μια εποχή που αυτό ήταν ακόμα καινοτομία. Ηχογράφησαν μια πρώτη κασέτα τεσσάρων τραγουδιών, με τη βοήθεια του Dave Pirner των Soul Asylum και του Gary Louris των Jayhawks.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε αργότερα δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ για την Twin/Tone Records, το "When No One’s Looking" (1992) και το "The Music of Your Life" (1994)...


Η Lindeen παντρεύτηκε τον Paul Westerberg των Replacements και σταδιακά αποσύρθηκε από τις περιοδείες, ωστόσο εμφανιζόταν περιστασιακά σε κλαμπ της Μινεάπολης. Έστρεψε το ενδιαφέρον της στη συγγραφή βιβλίων, κυκλοφορώντας το 2007 το "Petal Pusher: A Rock and Roll Cinderella Story" και συνεισφέροντας ένα δοκίμιο στους New York Times.

Απέκτησε μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ενώ μεγάλωσε τον γιο της με τον Westerberg.

Τα τελευταία χρόνια παρέδιδε μαθήματα γραφής και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του St. Thomas, στο St. Cloud State University, στο Loft Literary Center και σε τοπικά σχολεία.