Breaking News

Κασσελάκης: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας και της ειλικρίνειας για όλους» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το Σάββατο (6/7) ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Είναι άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα ένα κανονικό κόμμα εξουσίας; Θα σας στεναχωρήσω, αλλά δεν είμαστε ένα κανονικό κόμμα εξουσίας.

Το διέκριναν σωστά οι ψηφοφόροι το 2019, όταν μας έδωσαν 31,5%, φωνάζοντας μας συγχρόνως «Αλλάξτε τα όλα!». Και για τον ίδιο λόγο μας γκρέμισαν στο 17,8%, ενώ ήμασταν κόμμα αντιπολίτευσης και δεν είχαμε, υποτίθεται, φθορά.

Όπως όμως αποδείχθηκε, είχαμε τεράστια φθορά, επειδή ακριβώς η κομματική νομενκλατούρα έδινε καθημερινά μάχες χαρακωμάτων για τη δική της επιβίωση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την απαίτηση να τα αλλάξουμε όλα.

Το πού είναι σήμερα όλοι αυτοί, νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας το πω… Το έδειξε και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: εξακολουθούν μεν να απολαμβάνουν τον βουλευτικό τους μισθό, καθώς φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις βουλευτικές τους έδρες - τις δικές σας έδρες -, ωστόσο πλέον έχουν απολέσει κάθε νομιμοποίηση. Όχι μόνο ηθική, αλλά και πολιτική...


Ζητώ να κοιτάζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Σε αυτό είμαι κάθετος: δεν θα επιτρέψω σε κανέναν - όποιος κι αν είναι - να βλάψει το κόμμα μας.  Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα ζητώ όλα αυτά γιατί θέλω να μας δω να πανηγυρίσουμε μαζί μια ακόμη μεγάλη νίκη που την χρωστάμε στον λαό και στην ιστορία μας. 

Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι τρόπος για να ζεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εποχή της υποκρισίας έλαβε τέλος.

Έφτασε η στιγμή της αλήθειας και της ειλικρίνειας για όλους. Είτε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα νικήσουμε όλοι μαζί. Είτε θα μείνουμε πίσω και θα μας ξεπεράσει η κοινωνική αναγκαιότητα.

Η κοινωνία, μας παρακολουθεί. Εναποθέτει τις προσδοκίες της στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν θέλει να δει άλλα παιχνίδια εσωκομματικής εξουσίας. Αντ’ αυτού θέλει να πιστέψει και πάλι στην Αριστερά. Στην Σύγχρονη Αριστερά. Στην Σύγχρονη Πατριωτική Αριστερά. Στην Σύγχρονη, Πατριωτική, Κυβερνητική Αριστερά. Εσείς αποφασίζετε!

Εμπιστευτείτε με να κάνω την φωνή σας να ακουστεί πιο δυνατά. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή. Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου».