Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός James B. Sikking (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός James B. Sikking, ο οποίος ήταν γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σε σειρές όπως "Hill Street Blues" και "Doogie Howser, M.D.".

Σύμφωνα με το Deadline, ο James B. Sikking (James Barrie Sikking) - ο οποίος έπασχε από άνοια - έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (13/7), στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού, Cynthia Snyder, η οποία είπε στο Deadline: «Σε μια αξιοσημείωτη καριέρα, το υπέροχα συναρπαστικό πρόσωπο του Sikking μας χάρισε δράμα, κωμωδία, τραγωδία και ξεκαρδιστική φάρσα. Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από έξι δεκαετίες στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη θεατρική σκηνή. Το ταλέντο, η ακεραιότητα και η φαντασία του κέντρισαν το ενδιαφέρον και ενθουσίασαν το κοινό...».


Ο James B. Sikking ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του υπολοχαγού Howard Hunter στο "Hill Street Blues" (144 επεισόδια, 1981-1987), όπως και για τον ρόλο του Dr. David Howser στο "Doogie Howser, M.D." (97 επεισόδια, 1989-1993)...


Ο ηθοποιός εμφανίστηκε και σε πολλές άλλες σειρές, όπως "Rawhide", "Bonanza", "Starsky & Hutch", "The Rockford Files", "Brooklyn South", "Turnabout", "General Hospital", "Curb Your Enthusiasm" κ.α.

Στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, ο Sikking πρωταγωνίστησε δίπλα στον Frank Sinatra στο "Von Ryan's Express" (1965) και στον Elvis Presley στο "Charro!" (1969).

Μεταξύ άλλων, έπαιξε και στις ταινίες "Ordinary People" (1960), "Scorpio" (1973), "Star Trek III: The Search for Spock" (1984), "The Pelican Brief" (1993), "Fever Pitch" (2005), "Made of Honor" (2008) κ.α.

Η τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στη σειρά "The Closer" (1 επεισόδιο, 2012). Στον κινηματογράφο ολοκλήρωσε την καριέρα του με τους ρόλους του στις ταινίες "American Primitive" (2009) και "Just an American" (2012).

Ο James B. Sikking, ο οποίος έπαιξε και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1934 στο Λος Άντζελες. Σπούδασε θέατρο στο UCLA, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Florine Caplan.

Ο ηθοποιός άφησε πίσω του τη σύζυγό του, τον γιο τους Andrew, την κόρη τους Dr. Emily Sikking και τέσσερα εγγόνια.