Breaking News

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (13/7), ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Πενσυλβάνια, σε ένα περιστατικό που ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας από έναν πυροβολητή σε μια κοντινή στέγη. Ο δράστης έπεσε νεκρός.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, o Τραμπ βρισκόταν στη μέση της εκφώνησης της ομιλίας του, όταν ξαφνικά ακούστηκε ο ήχος πολλών πυροβολισμών.

Ο Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος καθώς οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του είπαν να κατέβει και όρμησαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ ακούγονταν αρκετοί ακόμα πυροβολισμοί.

Ενώ ο Τραμπ παρέμενε στο έδαφος, ακούστηκε ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών και δυνατών κραυγών από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, οι πράκτορες ακούστηκαν να φωνάζουν ότι ο δράστης έπεσε νεκρός και τότε ο Τραμπ σηκώθηκε όρθιος...


Ο Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, με το πλήθος να τον επευφημεί. Στη συνέχεια κατέβηκε από τις σκάλες συνοδεία της ασφάλειάς του και μπήκε στο όχημά του. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργότερα οδηγήθηκε στην οικία του. 

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, ένας από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν ο Τραμπ αποδεχτεί την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε το περιστατικό.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον ύποπτο - ο οποίος φέρεται να είναι νεαρός - να είναι ξαπλωμένος και ακίνητος στην ταράτσα ενός κτιρίου...


Η μυστική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές από μια υπερυψωμένη θέση. Επίσης ενημέρωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, μέσω του Truth Social: «Θέλω να ευχαριστήσω τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αρχές για την άμεση αντίδρασή τους μετά την ένοπλη επίθεση, που έγινε στο Butler, της Πενσιλβάνια. Κυρίως θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε και τη συμπαράστασή μου στον πολίτη που έχει τραυματιστεί σοβαρά. Είναι τρομερό ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε τίποτα αυτή τη στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι νεκρός. Η σφαίρα τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, μόλις άκουσα αυτούς τους ήχους, τους πυροβολισμούς και μετά ένιωσα τη σφαίρα στο δέρμα μου. Υπήρχαν πολλά αίματα, οπότε κατάλαβα τι συνέβη. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

Με πληροφορίες από: CNN