Breaking News

Φωτιά στο «Καραμανδάνειο» - Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι ζημιές είναι μικρές» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε την Τετάρτη (10/7) στην κάμερα της εκπομπής «Συνδέσεις». Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα:

«Κατ' αρχάς θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, ο οποίος άμεσα με ενημέρωσε και εισηγήθηκε να γίνει προληπτικά η μεταφορά όλων των ανθρώπων και των ασθενών, χωρίς να τεθεί κίνδυνος στη ζωή τους. Αυτό κατέστη εφικτό γιατί η απόφαση για την εκκένωση ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα. Θέλω να συγχαρώ τη Διοικήτρια, αλλά και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατί θα μπορούσε η χθεσινή πυρκαγιά να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα.

Έχω έρθει να δω τις ζημιές, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε και το νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Χαίρομαι που τελικά οι ζημιές είναι μικρές και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσουμε ξανά.

Υπάρχει μέσα λίγος καπνός και προφανώς θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες ώρες για να μην είναι βαριά η ατμόσφαιρα, αλλά σε γενικές γραμμές, πλην κάποιων πολύ μικρών υλικών ζημιών, το νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση. Τα πρόσφατα έργα ανακαίνισης που κάναμε, όπως οι επιπλέον σωλήνες νερού, βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κι έτσι το σύστημα λειτούργησε...


Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες, η μία σβήνει η άλλη ανάβει. Η χθεσινή φωτιά στην Πάτρα πιστεύω αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις του κράτους, θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ χειρότερα και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να αντιμετωπιστεί».