Breaking News

Μπάσκετ: Live στην ΕΡΤ ο φιλικός αγώνας Ελλάδα - Πουέρτο Ρίκο (16/7, 18:30)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την ιστορική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ δίνει στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο της αγώνα εντός των συνόρων και η ΕΡΤ θα βρίσκεται στην κατάμεστη «Paok Sports Arena», στην Πυλαία, για να καλύψει τη φιλική αναμέτρηση.

Ο φιλικός αγώνας Ελλάδα - Πουέρτο Ρίκο θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, την ERT World, καθώς και από τη διεθνή εκδοχή του ERTFLIX, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στις 18:30.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΚ, στην αποστολή δεν συμμετέχουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (λόγω μίας ίωσης), οι Νικ Καλάθης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας από προβλήματα που αποκόμισαν στο Προολυμπιακό τουρνουά) και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (συνεχίζει τις θεραπείες για να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον κράτησε έξω και από το Προολυμπιακό τουρνουά).

Οι 12 που θα έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ και Γιώργος Τανούλης.

Το Πουέρτο Ρίκο εξασφάλισε για ένατη φορά στην ιστορία του την παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας το Προολυμπιακό Τουρνουά ως οικοδέσποινα στο Σαν Χουάν. Η ομάδα του Νέλσον Κολόν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004 στην Αθήνα, όταν κατέλαβε την έκτη θέση. Για τον τρίτο όμιλο στη Λιλ θα αντιμετωπίσει ΗΠΑ, Σερβία και Νότιο Σουδάν.

Τι λέει η ιστορία

Ελλάδα και Πουέρτο Ρίκο έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές σε επίπεδο Ανδρών, όλες τα τελευταία 30 χρόνια. Η ελληνική ομάδα μετρά δέκα νίκες έχοντας ηττηθεί μόνο στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων και μετρώντας έκτοτε μόνο επιτυχίες.