Breaking News

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την πυρκαγιά στο Μάτι, την πιο καταστροφική φωτιά που έχει συμβεί στην Ελλάδα και στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους. 

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουλίου 2018, δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέτα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Η δεύτερη πυρκαγιά επεκτάθηκε ραγδαία και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 104 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 147...


Από τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια, ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους. Μάλιστα η καταστροφική πυρκαγιά που κατέληξε στο Μάτι είναι η φονικότερη δασική και αστική πυρκαγιά στην ιστορία του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού κράτους και του 21ου αιώνα, ενώ θεωρείται η δεύτερη φονικότερη του 21ου αιώνα παγκοσμίως μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν σκοτώσει 173 άτομα.

Πριν δύο χρόνια, η ομάδα «Up Stories» είχε ανεβάσει στο Youtube ένα συγκλονιστικό βίντεο, με αδημοσίευτο υλικό.

Όπως σημειώνεται στην περιγραφή, η φωτιά περνάει σαν σίφουνας τον Νέο Βουτζά, διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος, όπου έχει «χτιστεί» ένα πρώτο αντιπυρικό μέτωπο, καταπίνει το Μάτι, που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Τραγικός απολογισμός 104 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πώς και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία.


Με πληροφορίες από: wikipedia