Breaking News

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία της το βράδυ της Τετάρτης (17/7) στην Τουρκία, στο 
Τσεσμέ της Σμύρνης.

Σύμφωνα με το Open, τη συναυλία διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τη συναυλία γιατί στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε μία αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, μαζί με μία τουρκική σημαία.

Η γνωστή τραγουδίστρια δέχτηκε επίθεση τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας, όσο και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης...


Η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, είπε εκνευρισμένη στην εκδήλωση: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δε θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή τους πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Η Δέσποινα Βανδή ανέφερε σε story της στο Instagram: «Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας - που αποφάσισε μονομερώς να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως "συναυλία", δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση - η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν είναι δυνατή».