Breaking News

Πέθανε ο διακεκριμένος μοντέρ Bud S. Smith (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο διακεκριμένος μοντέρ Bud S. Smith, ο οποίος ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ενώ κέρδισε και ένα βραβείο BAFTA.

Σύμφωνα με το Deadline, o Bud S. Smith έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 23 Ιουνίου, στο σπίτι του στο Studio City της Καλιφόρνια.

O διακεκριμένος μοντέρ πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια, μετά από παρατεταμένη ασθένεια. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η σύζυγός του, η συντάκτρια διαλόγων Lucy Coldsnow-Smith. Την  είδηση είχε γνωστοποιήσει αρχικά το Variety...


Ο Bud S. Smith γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1935 στην Tulsa της Οκλαχόμα. Το 2012 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του λάρυγγα.

Η πρώτη δουλειά του ήρθε στην τηλεοπτική ταινία "The Bold Men" (1965). Κατά τη διάρκεια των πέντε δεκαετιών του ως μοντέρ, ο Bud S. Smith ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ για τις ταινίες "The Exorcist" (1973) του William Friedkin και "Flashdance" (1983) του Adrian Lyne.

Επίσης κέρδισε το βραβείο BAFTA καλύτερου μοντάζ για το "Flashdance", ενώ το 2008 οι Αμερικανοί Μοντέρ Κινηματογράφου (American Cinema Editors) του απένειμαν βραβείο για την καριέρα του.

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στις ταινίες "Putney Swope" (1969), "Cruising" (1980), "Darkman" (1990), "Personal Best" (1982) και "Poltergeist II: The Other Side" (1986).

Ήταν τακτικός συνεργάτης του σκηνοθέτη William Friedkin, υπηρετώντας ως μοντέρ σε έξι από τις ταινίες του.

Στη δεκαετία του 1990, ο Bud S. Smith ήταν σύμβουλος κινηματογράφου, τις περισσότερες φορές στη Universal Pictures υπό τη διεύθυνση του Casey Silver.

Πληροφορίες από: Deadline (και wikipedia)