Breaking News

«Brave New Greece»: Καταλύτης βιωσιμότητας οι πράσινοι χώροι (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εκπομπή «Brave New Greece» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουλίου, στις 08:30 και κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1. 

Κάθε επεισόδιο του «Brave New Greece» αποτελεί ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer, μια βιβλιοθήκη γνώσης για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου για να καταλάβουμε καλύτερα τους στόχους, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις του αύριο.

Επιχειρώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον και την εξέλιξη που αυτό μπορεί να φέρει, το «Brave New Greece» κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 θα δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι όχι μόνον έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 08:30

#BraveNewParks

Καταλύτης Βιωσιμότητας οι Πράσινοι Χώροι

Τα πάρκα είναι όαση οξυγόνου και δροσιάς, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας και απορροφούν τον θόρυβο, αποτελώντας εστίες βιοποικιλότητας. Χωρίς αυτά οι συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις θα ήταν εφιαλτικές. Πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος τους στη βελτίωση της ευεξίας των πολιτών; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewParks επιχειρεί να σκιαγραφήσει τους τρόπους με τους οποίους τα πάρκα θα συμβάλλουν καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Η εκπομπή συνομιλεί με ειδικούς αναζητώντας απαντήσεις και επισκέπτεται ένα από τα μεγαλύτερα, πανευρωπαϊκά, έργα αστικής αναζωογόνησης που δείχνει τον δρόμο για τα πάρκα του μέλλοντος.  Οι πράσινοι χώροι συνδέονται άρρηκτα με τη συνοικία των 15 λεπτών και βρίσκονται «στην καρδιά» των έξυπνων πόλεων, ένα κρίσιμο πεδίο όπου η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Αντώνης Σκορδίλης (Αρχιτέκτονας Τοπίου Δρ Οικολογίας Φυτών, ΕΚΠΑ), Anna Cawrse (Landscape Architecture, Co-Director Sasaki’s Οffice, Denver), Οδυσσέας Αθανασίου (CEO, Lamda Development), Δημήτρης Ζωντανός (Σύμβουλος Διοίκησης, Lamda Development), Μιχάλης Λάιος (Senior Business Development Manager Sports), Γιώργος Χοζός (Development Director Metropolitan Park, Lamda Development)...


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30

#BraveNewHealth

Οι Τάσεις που Καθορίζουν το Μέλλον της Υγείας

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της υγείας είναι εκπληκτική και όμως μπορεί να βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας πραγματικής επανάστασης στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Πώς αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη η τεχνολογία, δημιουργώντας νέα δεδομένα;

Τo επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewHealth επιχειρεί να χαρτογραφήσει το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης και τις εξελίξεις που θα καθορίσουν τον  τομέα της υγείας τα επόμενα χρόνια. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα εθνικά συστήματα υγείας και ποιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει η φαρμακοβιομηχανία; Η εξατομικευμένη φροντίδα, η συλλογή και επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν ορισμένες μόνο από τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της υγείας.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς), Γιώργος Ρόμπολα (Clinical, Medical & Regulatory Director, Novo Nordisk Ελλάς), Μαίρη Καραγεώργου (Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, External Affairs Director, Novo Nordisk Ελλάς), Κυριάκος Σουλιώτης (Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, ΠΑΠΕΛ), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ).

Η εκπομπή «Brave New Greece» έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη, Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions