Breaking News

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 - Νεκρή 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στην Κάσο χθες, το βράδυ της Δευτέρας (8/7), κατά τη διάρκεια του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600.

Μια 40χρονη Γαλλίδα υπήκοος έπεσε από ιστιοπλοϊκό σκάφος και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ζωντανός ανασύρθηκε άλλος ένας αθλητής, ο οποίος είχε πέσει, επίσης, στη θάλασσα. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Το Λιμενικό ανακοίνωσε τον τραυματισμό και ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Πολωνίας...


Οι ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος:

• «Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού.

Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. 

Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου».

• «Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας.

Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24.

Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου».