Breaking News

Α. Γεωργιάδης: «Όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια, με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο  
Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (22/7) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, με τους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Ο Yπουργός Υγείας δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ. Η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και η Τουρκία είναι μια χώρα που παντού δημιουργεί προβλήματα. Καινούργιο κόλπο του κυρίου Ερντογάν να δημιουργήσει εσωτερικά πολιτικά θέματα στην Ελλάδα. Ο κύριος Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ τον κύριο Ερντογάν.

Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε. Είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, παρά να μιλάμε. Το ό,τι μιλάμε δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα. Και σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει παραχωρήσει κανένα δικαίωμα της Ελλάδας στην Τουρκία.

Τι θα πει να γίνουμε πιο σκληροί; Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας τις φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας τα F-16 γινόμαστε πιο σκληροί. Κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία και ούτω καθεξής γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε επειδή θα κάνω εγώ ένα Tweet ή επειδή θα κάνει κάποιος μία συνέντευξη, πιο σκληροί γινόμαστε όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι δεν είμαστε πια του χεριού του.

Εγώ ακούω αυτά τα "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά" και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35, που δεν τα πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορείς να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη...


Το νούμερο ένα ζήτημα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας είναι το Κυπριακό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ποτέ το Κυπριακό στο ράφι από την ελληνική εξωτερική πολιτική. Άκουσα τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει πάλι μία πόρτα διαλόγου. Θέλουμε όλοι να λυθεί η παράνομη κατοχή της Κύπρου, δεν υπάρχει ένας που δεν θέλει. Σε αυτούς που λένε να μην γίνει διάλογος, ρωτώ "Αν δεν λυθεί με διάλογο πώς θα λυθεί;"».