Breaking News

Σπύρος Μπιμπίλας για Σοφία Βογιατζάκη: «Έχει την τύχη να πληρώνεται καλά... Τη νοιάζει αν οι νέοι ηθοποιοί δεν πληρώνονται;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Πρωινό ήταν καλεσμένος τη Δευτέρα (24/6) ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στη Σοφία Βογιατζάκη. Ο ηθοποιός, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και αντιπρόεδρος - πλέον - του ΣΕΗ είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Την εκτιμώ πολύ τη Σοφία, είναι ένα πολύ πρόσχαρο πλάσμα. Δεν έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο, αλλά τη γνωρίζω και μιλάμε συχνά. Η Σοφία κατηγορηματικά αρνείται την ύπαρξη του ΣΕΗ, δεν έχει έρθει να γραφτεί, δεν έχει έρθει ποτέ στις συνελεύσεις. Δεν μπήκε στο μυαλό της ποτέ να πει "τι είπαν άραγε αυτοί οι άνθρωποι;" γι’ αυτόν τον άνθρωπο που δικαίως θαυμάζει, γιατί ο Κιμούλης είναι ένας υπέροχος ηθοποιός.

Αν ήταν στις γενικές συνελεύσεις, όπου ακούστηκαν όλες οι καταγγελίες και διαβάστηκαν και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν μετά να κοιμηθούν από αυτά που άκουσαν... Δεν ξέρω γιατί δε θέλει να πάρει μια γεύση αυτού του πράγματος. Πολύ σωστά τον θαυμάζει, γιατί κάτι της λέει μέσα της, αλλά αυτές τις καταγγελίες γιατί δε θέλει η Σοφία να τις ακούσει; Να πάρει μια ιδέα, τουλάχιστον. Αυτό μόνο έχω να της πω. Κατά τ' άλλα, την αγαπώ, όπως αγαπώ και τον Γιώργο Κιμούλη.

Υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί σαν τη Σοφία, που αρνούνται να ενταχθούν στο ΣΕΗ, το οποίο προασπίζεται τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αν αύριο η κυρία Βογιατζάκη πάει σε μια δουλειά και δεν την πληρώσουν, θα πρέπει να πάει σε δικηγόρο και να πληρώνει μόνη της, ενώ το ΣΕΗ αναλαμβάνει τα πάντα. Η κυρία Βογιατζάκη έχει την τύχη να πληρώνεται καλά, επειδή έχει γίνει πια γνωστή. Τη νοιάζει αν οι νέοι ηθοποιοί δεν πληρώνονται, αν δεν παίρνουν τις πρόβες τους, αν πηγαίνουν στα σίριαλ και παίρνουν 40 ευρώ; Αυτή την αξία έχει το ΣΕΗ και ως αντιπρόεδρος, τους καλώ να έρθουν στο ΣΕΗ...


Ο Γιώργος Κιμούλης - και προς τιμήν του - προασπιζόταν τα δικαιώματα των ηθοποιών και ήταν υπέρ των συλλογικών συμβάσεων για να μπορούν να πληρώνονται οι νεότεροι ηθοποιοί. Η κυρία Βογιατζάκη έρχεται στις συνελεύσεις να δει πώς διάολε πληρώνονται αυτοί οι έρμοι ηθοποιοί, που δεν παίρνουν φράγκο, την ίδια ώρα που η κυρία Βογιατζάκη μπορεί να παίρνει πολλά χρήματα».