Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Pnina Blayer (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η Pnina Blayer, η επίτιμη πρόεδρος και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφα (HIFF).

H Pnina Blayer, που ήταν μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ισραηλινή κινηματογραφική βιομηχανία, διορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια του HIFF το 1988 και υπηρέτησε στη συγκεκριμένη θέση για 33 χρόνια.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Deadline, το HIFF  είπε ότι «θρηνεί την απώλειά της και στέλνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

«Υπό την ηγεσία της Pnina, η Kινηματογραφική Aίθουσα της Χάιφα (Haifa Cinematheque) έχει μετατραπεί σε κορυφαίο ινστιτούτο κινηματογράφου του Ισραήλ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφα έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα και φημισμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Και σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να διατηρήσει την κληρονομιά της Pnina και το έργο της ζωής της. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη της».

Η Blayer ήταν, επίσης, διευθύντρια της Haifa Cinematheque για 19 χρόνια, από το 1986 έως το 2005, έχοντας ενταχθεί στο ίδρυμα ως διευθύντρια προγράμματος το 1978. Σπούδασε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, όπου απέκτησε πτυχίο στην Ανθρωπολογία, τις Πολιτικές Επιστήμες και την Κοινωνιολογία.