Breaking News

Piraeus Street Long Jump: Νίκη για τον Μίλτο Τεντόγλου - «Είναι δύσκολο να παραμένεις πρώτος» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Piraeus Street Long Jump, που διεξήχθη την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Το Piraeus Street Long Jump, που αποτελεί τον πρώτο αγώνα άλματος σε μήκος εκτός σταδίου που έγινε στην Ελλάδα, επέστρεψε για 2η χρονιά στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του  ΣΕΓΑΣ, οι κερκίδες που στήθηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αλλά και ο περιβάλλων χώρος, γέμισαν από κόσμο, που έσπευσε να αποθεώσει τον σταρ του μήκους Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος τους αποζημίωσε με άλλη μια σπουδαία εμφάνιση.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας του ενόψει των Αγώνων στο Παρίσι, μπορεί να μην έβγαλε το πολύ μεγάλο άλμα, αλλά αναδείχτηκε νικητής με 8.06. Η σειρά των αλμάτων του ήταν: 8.06 (-1.0), 8.00 (-0.2), 8.05 (-0.4), X, 6.76 (0.9), 7.81 (-0.7)...


Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Τεντόγλου σε ελληνικό έδαφος για τον ανοιχτό στίβο και έγινε σε υπερυψωμένο διάδρομο, όπως και στη Ρώμη. Μετά την τρίτη προσπάθειά του, πάντως, ο Μίλτος φάνηκε να είχε κάποια προβλήματα με τη βαλβίδα, που δεν του επέτρεψαν να πηδήξει πιο μακριά.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (8.05) και την τρίτη ο 18χρονος Τσέχος Πετρ Μάιντλσμιντ (8.00)...


«Ήταν περίεργος αγώνας. Δεν τον ευχαριστήθηκα και πολύ. Εγώ δυσκολεύομαι πάντα σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους. Οι street αγώνες είναι οι πιο δύσκολοι από όλους! Ήθελα μια επίδοση κοντά στα 8,20 μέτρα. Με ένα ρεκόρ αγώνων βασικά θα ήμουν ευχαριστημένος στα 8,24 μέτρα. Δεν βγήκε! Μετά το τέταρτο άλμα που γλίστρησα δεν μπορούσα μετά να κάνω άλλο άλμα. Δεν ήταν καλή μέρα σήμερα», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να παραμένεις πρώτος. Είναι πιο δύσκολο να μείνεις πρώτος παρά να γίνεις πρώτος. Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς σε αυτή. Συνεχίζουμε… Πανελλήνιο πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα!».