Breaking News

Μητσοτάκης: «Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης, εγώ καταθέτω 20 χρόνια πόθεν έσχες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης (5/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το πόθεν έσχες, που παρουσίασε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης...

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάω στο θέμα των ημερών. Έχει ξεσπάσει πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα πόθεν έσχες. Ο κ. Κασσελάκης ήταν χθες εδώ, στο δελτίο μας, και αφού απάντησε για το δικό του πόθεν έσχες, αναφέρθηκε στο δικό σας. Σας κατηγορεί ότι εξαφανίστηκαν από το δικό σας πόθεν έσχες σπίτια και εταιρείες και σας καλεί να υποβάλετε μαζί, να ανοίξει η πλατφόρμα, ζήτησε, και να υποβάλετε μαζί δήλωση για το 2022 και το 2023.

Έχετε δύο χρόνια, είπε. Το τελευταίο σας πόθεν έσχες είναι του 2021. Ενώ ένας συνεργάτης του, ο κ. Οικονόμου, κατηγόρησε ευθέως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και τον Πρόεδρο της Βουλής τότε, τον κ. Βούτση, την κα Φωτίου, τον κ. Βαρεμένο, ότι τα βρήκαν μαζί σας και συγκάλυψαν την υπόθεση του πόθεν έσχες σας.

Θέλω να απαντήσετε, πρώτον, αν δέχεστε την πρόκλησή του να καταθέσετε μαζί πόθεν έσχες μέχρι την Κυριακή των εκλογών, αν θα ανοίξει η πλατφόρμα για να το κάνετε, και σε αυτά που λέει για εταιρείες που έκαναν φτερά και σπίτια που έκαναν φτερά από το πόθεν έσχες σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τώρα, τι να σας πω, κ. Χατζηνικολάου, γι’ αυτή τη συζήτηση; Παρά μόνο ότι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει το δικό του πόθεν έσχες θέμα της τελευταίας εβδομάδας της προεκλογικής περιόδου. Θα μπορούσε πάρα πολύ απλά να το είχε καταθέσει, όπως είχε νομική υποχρέωση.

Νίκος Χατζηνικολάου: Τον καλούσατε και εσείς να το καταθέσει.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι. Μα ο ίδιος μάς είπε ότι θα το καταθέσει, αλλά έπρεπε να το είχε ήδη καταθέσει, από τον προηγούμενο χρόνο. Είναι καινούργιος αρχηγός, και εδώ ας κάνουμε μια διάκριση μεταξύ του πρώτου πόθεν έσχες, το οποίο προσδιορίζει την περιουσιακή κατάσταση ενός πολιτικού όταν μπαίνει…

Νίκος Χατζηνικολάου: Τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακριβώς… Και του δικού μας πόθεν έσχες. Εγώ καταθέτω 20 χρόνια πόθεν έσχες. Και, όπως ξέρετε, το δικό μου πόθεν έσχες έχει γίνει φύλλο και φτερό, διότι και εγώ και η σύζυγος μου στοχοποιηθήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αρχειοθετήθηκε ομόφωνα και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, στην οποία, αν δεν κάνω λάθος, συμμετείχε και ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος απάντησε σε όλα αυτά τα οποία…

Νίκος Χατζηνικολάου: Κάνει μήνυση στον κ. Οικονόμου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: …τα οποία ειπώθηκαν. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι αυτή η συζήτηση, αν κάτι επαναφέρει, είναι ίσως κάποια ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στην πολιτική. Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης που καταθέτει το πόθεν έσχες του. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι, και εγώ και εσείς. Δεν το κάναμε ζήτημα. Αυτός ο συνδυασμός…

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτό που λέει, ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχετε υποβάλει.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό αφορά την ίδια την πλατφόρμα. Tο δικό μου πόθεν έσχες είναι γνωστό και το γεγονός, να σας πω και κάτι ακόμα…

Νίκος Χατζηνικολάου: Ξέρετε γιατί σας ρωτώ; Γιατί αφήνει να εννοηθεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ότι σε αυτή τη διετία μπορεί να υπάρχουν δραματικές αλλαγές στο πόθεν έσχες σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, «δραματικές». Ναι, πράγματι, πουλήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι στη Γλυφάδα. Ναι, γνωστό και δηλωμένο και στις αρχές και δηλωμένο στο πόθεν έσχες, από τη στιγμή που θα κάνουμε εμείς τη δήλωσή μας, με βάση τους κανόνες που θέτει η ίδια η Βουλή. Το δικό μου πόθεν έσχες δεν είναι ένα πόθεν έσχες το οποίο είναι άγνωστο. Και, όπως σας είπα, ήδη έχει γίνει φύλλο και φτερό. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι για τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Κασσελάκης, παραδείγματος χάρη, «δεν είναι ανοιχτή η πλατφόρμα», μα ήταν πάντα ανοιχτή η πλατφόρμα, ειδικά για την πρώτη κατάθεση.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ήταν για την πρώτη κατάθεση, όχι για…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα για την πρώτη κατάθεση συζητάμε. Εμείς καταθέτουμε πόθεν έσχες 20 χρόνια τώρα.