Breaking News

Μ. Σάττι για την απώλεια του πατέρα της: «Πήγαμε στην Κομοτηνή γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Lifo και τον M. Hulot., η Μαρίνα Σάττι αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του πατέρα της. Το σχετικό απόσπασμα παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4». Η γνωστή τραγουδίστρια, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, εξομολογήθηκε:

«Πέθανε ο μπαμπάς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα - τότε που με κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι και έλεγαν ότι δεν τους μίλησα,  πήγαινα στην κηδεία, σε ένα νεκροταφείο που είναι μακριά. Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω.

Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του - με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα -, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: "26/5, Συρία". Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ' την άλλη, "9/1 Αφγανιστάν", άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο...


Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου, που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του. Είναι ο μπαμπάς μου εκεί, μακριά, για χ ψ λόγους, με ένα κάρο άλλους ανθρώπους, που τους έχουν "γκρουπάρει" κι αυτούς εκεί πέρα, μακριά. Κάπως το τραγούδι μου "Αχ Θάλασσα" για μένα είναι αυτή η εικόνα».