Breaking News

Jonathan Axelrod: Έφυγε από τη ζωή ο γιος του George Axelrod (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο παραγωγός, στέλεχος εταιριών θεάματος και τηλεοπτικών δικτύων και σεναριογράφος, Jonathan Axelrod. Ήταν γιος του αείμνηστου σεναριογράφου, παραγωγού, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη ταινιών, George Axelrod.

Ο Jonathan Axelrod πέθανε στον ύπνο του την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου, στο Λος Άντζελες.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στο Deadline από την πρώην σύζυγό του, την τηλεοπτική σκηνοθέτη και παραγωγό Katy Garretson...


Ο Jonathan Axelrod είχε μια μακρά και ποικίλη καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ίδρυσε νωρίς και ήταν Πρόεδρος του πρακτορείου ταλέντων Camden Artists. Ήταν, επίσης, πρόεδρος της New World Pictures και της Columbia Pictures Television.

Συμμετείχε ακόμη στην Axelrod/Widdoes Entertainment μαζί με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Jamie Widdoes, όπως και στην εταιρία Axelrod/Edwards μαζί με την Kelly Edwards.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Prime-Time Development και Αντιπρόεδρος στον τομέα των δραματικών παραγωγών του ABC.

Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη John Frankenheimer για την παραγωγή τηλεοπτικών ταινιών όπως το "Against the Wall" (1994). Είχε γνωρίσει τον Frankenheimer ως έφηβος στα γυρίσματα της ταινίας "The Manchurian Candidate" (1962), στην οποία ο πατέρας του ήταν σεναριογράφος και παραγωγός.

Ο Axelrod ήταν σεναριογράφος στο "Hollywood Babylon" (1992-1993), τη σειρά που βασίστηκε στο κλασικό βιβλίο του Kenneth Anger για τα σκάνδαλα του Χόλιγουντ.

Στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ο Jonathan Axelrod παρήγαγε πάνω από 22 ταινίες για το Hallmark Channel.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουλίου 1949, ο Jonathan Axelrod μετακόμισε στο Beverly Hills σε ηλικία εννέα ετών, όταν ο πατέρας του, George Axelrod, προτάθηκε για Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας "Breakfast at Tiffany’s" (1961)

Έμεινε στην περιοχή του Λος Άντζελες και στη συνέχεια, μετά τη συνταξιοδότησή του το 2015, μετακόμισε στο Palm Springs.

Πριν από τον τελευταίο του γάμο με την πρώην σύζυγό του Katy Garretson, ο Axelrod ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Illeana Douglas και το μοντέλο-ηθοποιό Shelley Smith. Ο γιος του, Samuel, ζει στο Νέο Μεξικό με τη γυναίκα του και την κόρη του. Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του διαμένουν κυρίως στη Νέα Υόρκη, όπου θα γίνει ένα ιδιωτικό μνημόσυνο.