Breaking News

Πέθανε ο Jamie Kellner (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Jamie Kellner, ένα καταξιωμένο και αξιοσέβαστο στέλεχος της τηλεόρασης, που βοήθησε στην έναρξη παραγωγών των αμερικανικών δικτύων Fox και The WB.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Deadline, στο Fox ο Kellner ανέπτυξε τις σειρές "Simpsons", "Married…With Children", "In Living Color", "Beverly Hills 90210" και "Cops". Στο The WB, ανέπτυξε τις σειρές "Dawson’s Creek", "Buffy the Vampire Slayer", "Gilmore Girls" και "7th Heaven", τις οποίες δημιούργησε μαζί με τον Aaron Spelling και τη Brenda Hampton.

Επίσης, ο Kellner βοήθησε στην έναρξη της καριέρας των Greg Berlanti, JJ Abrams, Kevin Williamson, Joss Whedon, Jamie Foxx και Steve Harvey, ενώ συνέδραμε και στο "The Wayans Bros".

Ο Greg Berlanti, με τον οποίο συνεργάστηκε στο δίκτυο The WB, έγραψε στα social media: «Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλο άτομο στην ιστορία της τηλεόρασης που να μπορεί να πει ότι βοήθησε στην έναρξη δύο νέων μεγάλων δικτύων (Fox και The WB). Ο Jamie Kellner ήταν τιτάνας και οραματιστής στον κλάδο μας. Όποιος είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του θα τον θυμάται ως ζεστό, αστείο, χαρισματικό, δημιουργικό και ευγενικό μέντορα, φίλο, σύζυγο και μπαμπά. Αφιέρωσε τη ζωή του στην τηλεόραση, καλλιεργώντας και στηρίζοντας γενιές ταλέντων τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Θα μας λείψει πολύ».

Στον Kellner πιστώνεται, επίσης, η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του CNN, ενώ επέβλεψε και τα δίκτυα TNT, TBS, TCM, Cartoon Network, TNT Sports, Atlanta Braves, Hawks και NHL Thrashers.

Είχε αποσυρθεί σε ηλικία 57 ετών, απορρίπτοντας προτάσεις για να επιστρέψει στη δουλειά. Άφησε τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας για να ακολουθήσει τα πάθη του, όπως η ιστιοπλοΐα, το γκολφ και η ίδρυση ενός οινοποιείου στην κοιλάδα Santa Ynez που ονομάζεται Cent'Anni.

Ο Jamie Kellner άφησε πίσω του τη σύζυγό του, την 38χρονη Julie, την κόρη του Melissa, τον γιο του Christopher και τρία εγγόνια.