Breaking News

Γιάννης Γιάχος: Πέθανε ο γνωστός Executive Pastry Chef (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή από καρδιακή ανεπάρκεια, σε ηλικία μόλις 47 ετών, ο γνωστός Executive Pastry Chef, Γιάννης Γιάχος.

Τη δυσάρεστη είδηση - που κυκλοφόρησε ευρέως τις τελευταίες ώρες - γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες ο κωμικός και ξάδερφός του, Αλέξανδρος Τσουβέλας, μέσα από ανάρτησή του στα social media. 

«Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Τσουβέλας στο Facebook.


Γιάννης Γιάχος

Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Εμπνευστής και μέντορας του ήταν ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής.

Η πρώτη του επαφή με τη «λευκή στολή» ήταν μόλις στα 14 του χρόνια. Αργότερα οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον pastry chef Rolf Murner.

Το 1986, αποτελούσε πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, έως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.

Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι έως το 1996. Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 έως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (έως το 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.

Ανέλαβε να... γλυκάνει τον Πόρο, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ενώ παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014 είχε αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.