Breaking News

Αλέξης Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: «Υπερβολική η ποινική δίωξη εις βάρος του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Τρίτης (18/6) για τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας. Η άποψή μου - γιατί μου ετέθη υπόψιν μου και η δικογραφία και η ιατροδικαστική έκθεση - είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ήταν υπερβολική.

Σε κάθε περίπτωση ήταν απαράδεκτη ενέργεια, το παραδέχτηκε και ο ίδιος γιατί έχει αντρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης. 

Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεν είναι κακούργημα, είναι πλημμέλημα. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτά τα τραύματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είναι πλημμέλημα.

Ο κ. Λύτρας είναι κακοποιητής 100% και το παραδέχτηκε και ο ίδιος, άλλο όμως είναι το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο νόμος. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε εις βάρος του.

Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά, θα πρέπει να είναι είτε ύποπτος φυγής είτε να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως.

Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε... Όταν κάποιος κάνει κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτό είναι αντρική συμπεριφορά... Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι' αυτό που έκανε...


Ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί και έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές. Είχε μια υπέροχη οικογένεια με δυο παιδάκια, εpωτεύτηκε την ασκούμενή του, διέλυσε την οικογένειά του. Έχει υποστεί δυο εμφράγματα, όλη του η περιουσία έχει γραφτεί στη δεύτερη σύζυγό του...».