Breaking News

Susan Backlinie: Πέθανε η ηθοποιός που είχε συγκλονίσει στην ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η Susan Backlinie, η οποία υποδύθηκε την Chrissie στην ταινία "Jaws - Τα σαγόνια του καρχαρία" (1975), όπου ο φρικιαστικός θάνατός της συγκλόνισε εκατομμύρια θεατές, προκαλώντας τους φόβο να κολυμπήσουν στον ωκεανό.

Σύμφωνα με το Deadline, η Susan Backlinie άφησε την τελευταία της πνοή, το περασμένο Σάββατο 11 Μαΐου, στο σπίτι της στη Ventura, στην Καλιφόρνια.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, Matthew Templeton, ωστόσο δεν προσδιόρισε την αιτία του θανάτου της. Η wikipedia αναφέρει ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η Susan Backlinie, που γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1946, ήταν ηθοποιός και κασκαντέρ. Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της ήρθε το 1975 στην ταινία "Jaws - Τα σαγόνια του καρχαρία" του Steven Spielberg. Η ηθοποιός υποδύθηκε την Chrissie Watkins, η οποία έκανε βουτιά στον ωκεανό στην εναρκτήρια σκηνή, δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και εξαφανίστηκε ουρλιάζοντας κάτω από τα κύματα...


Η Backlinie συνεργάστηκε με τον Spielberg και στην ταινία "1941: Από πού πάνε για το Χόλιγουντ, παρακαλώ;" (1979), όπου υπήρξε μία παρωδία της σκηνής της στο "Jaws", καθώς, αντί να δεχθεί επίθεση από έναν καρχαρία, "σηκώθηκε" από το περισκόπιο ενός ιαπωνικού υποβρυχίου.

Νωρίτερα, το 1977, είχε εμφανιστεί στην ταινία τρόμου "Day of the Animals", την οποία σκηνοθέτησε ο William Girdler.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ως κασκαντέρ σε κάποιες ταινίες και σειρές. Σύμφωνα με τη wikipedia ήταν και εκπαιδεύτρια ζώων, ενώ αργότερα εργάστηκε σε μια εταιρία στη Ventura. H Susan Backlinie άφησε πίσω της τον σύζυγό της.


Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia