Breaking News

Π. Μαρινάκης για το χασμουρητό της Μ. Σάττι: «Όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη Μαρίνα Σάττι ρωτήθηκε τη Δευτέρα (13/5) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Συγκεκριμένα, μετά την εισαγωγική τοποθέτηση και τις ερωτήσεις - απαντήσεις που ακολούθησαν, στο τέλος ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, όπως και για τα χασμουρητά της τραγουδίστριας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον Β' Ημιτελικό της Eurovision.

Δημοσιογράφος: «Αληθεύει ότι υπήρξε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου, την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια;

Επίσης, έγινε ένα θέμα με κάποιες δηλώσεις χορευτών της κ. Σάττι, που δήλωσαν "Έλληνες - Τούρκοι". Έχουν υπάρξει αντιδράσεις, όπως και  κριτική στην ΕΡΤ για την επιλογή. Τι απαντάτε;».

Παύλος Μαρινάκης: «Ως προς το δεύτερο σκέλος, ήταν δικαιολογημένες οι αντιδράσεις και ευτυχώς που έγινε επανόρθωση. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες, χωρίς να αμφισβητείται αυτό και τουλάχιστον έγινε επανόρθωση.

Σε ό,τι αφορά τη Μαρίνα Σάττι, επειδή την έχω ακούσει όλη αυτή τη συζήτηση, η Eurovision δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής. Ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μιας χώρας από τη Eurovision. Έχει αντέξει στο χρόνο για να ενώσει τους λαούς μέσα από τη μουσική και τίποτα περισσότερο. Άρα δεν τίθεται θέμα έκφρασης πολιτικών θέσεων, χωρίς να γνωρίζω τις προθέσεις.

Από εκεί και πέρα θέλω να πω, ως προσωπικό σχόλιο, ότι όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα - ακόμα και σε έναν μουσικό διαγωνισμό - και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του. Τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».

Δείτε το βίντεο (το σχετικό απόσπασμα από το 34:25).