Breaking News

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός - highlights (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 1-0 το βράδυ του Σαββάτου (25/5), στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές, δύο για τον Άρη και μία για τον Παναθηναϊκό, οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν 1-0 με γκολ του Βαγιανίδη στο 90+7' και κατέκτησαν το τρόπαιο, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού δεν έχει να επιδείξει φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με εξαίρεση την κοντινή κεφαλιά του Φαμπιάνο και την ωραία απόκρουση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Λοντίγκιν, στο 25΄.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ένα σημαντικό γεγονός, καθώς στο 51΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κώτσιρας, αλλά το πλεονέκτημα των "κίτρινων" διήρκεσε 15 λεπτά, καθώς στο  65΄ αποβλήθηκε με τον ίδιο τρόπο (δεύτερη κίτρινη) ο Νταρίντα του Άρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και δεύτερη αποβολή για τους "κίτρινους", στο 71΄, αυτή τη φορά με απευθείας κόκκινη, όταν ο Ζιλ πήγε επικίνδυνα με τις τάπες στον Μπακασέτα κι ενώ ο ποδοσφαιριστής του Άρη είχε ήδη κερδίσει φάουλ από τον αρχηγό της Εθνικής.

Φτωχό σε φάσεις και το β΄ ημίχρονο, καθώς υπάρχει μόνο ένα σουτ του Μπερνάρ από καλή θέση που πέρασε άουτ, στο 79΄. Ωστόσο, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε το γκολ για τους "πράσινους": ο Χουάνκαρ έκανε ωραίο γύρισμα από αριστερά και ο Βαγιανίδης σούταρε στην κίνηση για το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού, που σήμανε και την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς ένα λεπτό αργότερα ο τελικός πέρασε στην ιστορία με το σφύριγμα της λήξης από την κα Φραπάρ...


MVP του τελικού ανακηρύχθηκε ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα, ο Γιώργος Βαγιανίδης.

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (63΄ Βαγιανίδης), Μπερνάρ, Μπακασέτας, Ιωαννίδης.

Άρης (Απόστολος Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Zιλ, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρσία (69΄ Βερστράτε), Σαμόρα, Μορόν.