Breaking News

Πέθανε η ηθοποιός Elizabeth MacRae (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Elizabeth MacRae, γνωστή για τους ρόλους της σε δεκάδες σειρές, όπως "General Hospital" και "Gomer Pyle, U.S.M.C.".

Σύμφωνα με το Deadline, η Elizabeth MacRae άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Δευτέρα 27 Μαΐου, στο Fayetteville της Βόρειας Καρολίνας, όπου και μεγάλωσε...


Η Αμερικανίδα ηθοποιός γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1936. Μετά την αποφοίτησή της, ακολούθησε καριέρα στην υποκριτική, περνώντας από οντισιόν για την ταινία "Saint Joan" (1957) του Otto Preminger.

Παρόλο που δεν πήρε τον ρόλο, συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε με την ηθοποιό Uta Hagen στη δραματική σχολή Herbert Berghof Studio και απέκτησε εμπειρία σε παραγωγές εκτός Broadway.

Η  Elizabeth MacRae απέκτησε τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά "The Verdict Is Yours", στην οποία εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο το 1958.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε 25 χρόνια, η MacRae εμφανίστηκε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, όπως και σε εννέα μεγάλου μήκους ταινίες, δουλεύοντας κυρίως σε παραγωγές που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1958 και τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η ηθοποιός έπαιξε στις ταινίες: "Love in a Goldfish Bowl" (1961), "Everything's Ducky" (1961), "The Wild Westerners" (1962), "Wild Is My Love" (1963), "For Love or Money" (1963), "The Incredible Mr. Limpet" (1964), "The Conversation" (1974), "Alien Zone" (1978) και "Eddie and the Cruisers II: Eddie Lives!" (1989).

Τον Αύγουστο του 1969, η Elizabeth MacRae ξεκίνησε να υποδύεται τη Meg Baldwin στη σειρά "General Hospital" του ABC, όπου παρέμεινε μέχρι το 1973, όταν ο χαρακτήρας  της σκοτώθηκε.

Ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους της ήταν στη σειρά "Gomer Pyle, U.S.M.C.", όπου υποδύθηκε τη Lou-Ann Poovie - φίλη του Gomer Pyle - σε 15 επεισόδια, από το 1966 έως το 1969...


To 1985, έπαιξε ως Jozie σε 8 επεισόδια της σειράς "Search for Tomorrow". Μεταξύ των δεκάδων σειρών που εμφανίστηκε, είναι και οι εξής: "Route 66", "Surfside 6", "Rendezvous", "The Fugitive", "Judd for the Defense", "Gunsmoke", "Bonanza", "I Dream of Jeannie", "The Andy Griffith Show", "Another World", "Days of Our Lives", "Kojak", "Barnaby Jones", "Rhoda" κ.α.

Μετά την καριέρα της ως ηθοποιός, η MacRae και ο σύζυγός της, Charles Day Halsey Jr., μετακόμισαν στη Βόρεια Καρολίνα και, χρόνια αργότερα, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Fayetteville.

Η Elizabeth MacRae άφησε πίσω της πέντε θετά παιδιά: Terry Halsey, Peter Halsey, Hugh Halsey, Cate Halsey και Alex Halsey Topper.

Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia - IMDb