Breaking News

Ηρώ: «Χρειάστηκε να προστατεύσω το παιδί μου από τη δασκάλα του, γύριζε στο σπίτι με κλάματα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Στούντιο 4» ήταν καλεσμένη η Ηρώ, η οποία μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε να μεγαλώσει μόνη της τον γιο της, ο οποίος είναι σήμερα 20 χρονών. Η  γνωστή τραγουδίστρια είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο:

«Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια κουραζόμουν πάρα πολύ. Γιατί στην Ελλάδα σήμερα, όταν μεγαλώνεις ένα παιδί μόνος σου, είναι μια διαδικασία επίπονη και δύσκολη. Εγώ το έζησα αυτό πριν από 20 χρόνια, που σημαίνει ότι είχα και κοινωνικούς φραγμούς. Όχι από τον κόσμο αλλά από τα χαρτιά, την καθημερινότητα και τα υπουργεία. Δεν διανοείσαι, ένας άλλος κόσμος για το προφανές κι εγώ ακολουθούσα τους κανόνες με υπομονή. Έλεγα "δεν πειράζει, θα περάσει κι αυτό". Ήταν ένα μάθημα.

Το διαβατήριο του Γιώργου χρειάστηκε να το βγάλω δεύτερη φορά, γιατί μου το απέρριψαν την πρώτη. Δεν έμαθα ποτέ τον λόγο. Απορρίφθηκε την πρώτη φορά κι έπρεπε να ξανακάνω τη διαδικασία. Νομίζω ότι αυτό ήταν κάτι από το οποίο έμαθαν και οι άνθρωποι εκεί πως δεν υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλη καχυποψία απέναντι σε έναν γονιό που είναι μόνος του. Μου ζητούσαν μάρτυρες - επειδή δεν ήταν παρόντες και οι δυο γονείς - για να επιβεβαιώσουν ότι είμαι εγώ η μαμά.

Αντιλαμβάνομαι τις δικλείδες ασφαλείας, αλλά καμιά φορά είναι και ο τρόπος. Πιστεύω ότι οι κοινωνίες χρειάζονται χρόνο και πιστεύω ακράδαντα στην παιδεία. Ειλικρινά το λέω, όσο μεγαλώνω, πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας και καλλιέργειας...


Θα το πω αυτό για πρώτη φορά. Ναι, χρειάστηκε να προστατεύσω τον γιο μου και δυστυχώς όχι από τους συμμαθητές του αλλά από δάσκαλους. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Χρειάστηκε στην Α' Δημοτικού να τον προστατεύσω από την ίδια του τη δασκάλα, η οποία για κάποιον λόγο αποφάσισε ότι δεν συμπαθούσε τον Γιώργο. Για δικό της λόγο. Δεν κάνεις τίποτα στην αρχή. Μέχρι που έκανα κάτι και έφτασα μέχρι την Πρωτοβάθμια... Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Υπάρχουν και εξαιρετικοί δάσκαλοι, όπως του έτυχαν του Γιώργου τα επόμενα χρόνια. Ο Γιώργος πέρασε δύσκολα, στην Α' Δημοτικού γύριζε κάθε μεσημέρι στο σπίτι με κλάματα. Το λύσαμε, αλλά δεν έπαυε να έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο αρνητικό για τον Γιώργο».