Breaking News

Ο Α. Γεωργούλης μίλησε για πρώτη φορά για την καταγγελία εις βάρος του - «Δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής 
«Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα». Μεταξύ άλλων, μίλησε για την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του, η οποία αφορούσε τον Ιανουάριο του 2020 και που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο του 2023. Συγκεκριμένα, είπε στη Δανάη Μπάρκα:

«Έμαθα αυτή την ιστορία με έναν τρόπο πολύ περίεργο. Έμαθα απλώς ότι υπάρχει αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει και είχα σοκαριστεί πάρα πολύ. Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Δεν υπήρξε κάποια κλήση από την εισαγγελία Βρυξελλών. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη, είμαι ελεύθερος - και ηθικά και νομικά - να κατέβω στις εκλογές.

Είναι μια πολύ λεπτή και δύσκολη κατάσταση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά, που γίνονται δημοσίως, δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας που μίλησε δημοσίως ήταν σύμφωνα με το πώς το φαντάζεται. Ίσως περίμεναν μια χιονοστιβάδα metoo που να μην σταματούσε ποτέ. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι ότι μίλησε ο κόσμος, αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή. Κάποιοι άνθρωποι μου μίλησαν χωρίς να έχουν μια δεύτερη σκέψη. Όταν κυκλοφορώ έξω, μου λένε "σε πιστεύουμε", "δεν το φάγαμε" ή "κράτα γερά".

Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλο αυτό. Όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και τελικά υπερισχύει το δίκιο αυτού που φωνάζει περισσότερο...


Αναγνωρίζω όλες τις γνώμες, ό,τι έχει πει ο καθένας, γιατί είναι η άποψή του. Αν είσαι μέσα στον δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα που έχεις. Δεν κρατάω κακία απέναντι σε κάποιον επειδή πίστεψέ κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Είμαι πάντα ανοιχτός με τους ανθρώπους. Έχω χτυπηθεί πολλές φορές, βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο. Ωστόσο, πιστεύω ότι πρέπει να μένουμε ανοιχτοί, αλλά να θυμόμαστε και το πώς κάποια πράγματα μπορεί να μας πλήξουν».