Breaking News

Η εξομολόγηση της Αμάντας Μανωλάκου: «Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» ασχολήθηκε με τα αυτοάνοσα νοσήματα και τα συμπτώματα που δίνουν, όπως και με το πόσο κρίσιμη είναι η έγκαιρη διάγνωσή τους. 

Καλεσμένες στην εκπομπή ήταν η Αμάντα Μανωλάκου και η επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Αναγνωστούλη.

Η Αμάντα Μανωλάκου εξομολογήθηκε ότι δίνει μάχη με την πολλαπλή σκλήρυνση, τη γνωστή σε όλους σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η στιλίστρια, Influencer και παίκτρια του «My Style Rocks» είπε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη: «Δεν έδωσα εγώ τη σημασία στα συμπτώματα. Μίλησα με τον ξάδερφό μου στο τηλέφωνο - ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός - και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κρίσεις πανικού, αλλά δεν ήταν... Σηκώθηκα από το κρεβάτι και άρχισα να βλέπω το ταβάνι να κουνιέται σαν σεισμός. Μετά δεν μπορούσα να περπατήσω, κουνιόταν το πάτωμα, ήταν λίγο περίεργο όλο αυτό που ένιωθα. Ήταν συνεχόμενο...»,.

Η Αμάντα Μανωλάκου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν κάποιες εξετάσεις και μου είπαν ότι ίσως είναι ίλιγγος. Τελευταία στιγμή ήρθε μια γιατρός, είδε κάτι στο μάτι μου και μου είπε ότι πρέπει να κάνω μαγνητική εγκεφάλου. Ο Θεός με φώτισε γιατί εγώ δε θα έμπαινα ποτέ. Με βοήθησε ο κύριος που ήταν στον μαγνητικό τομογράφο κι έτσι μαθεύτηκε... Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι. Όταν το έμαθα, ήμουν σχεδόν 32 ετών... Όταν μου το είπε, επειδή ήταν απότομα, δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ. Ζήτησα 5 λεπτά χρόνο και ρώτησα τον άντρα μου, ο οποίος μου εξήγησε τι είναι η σκλήρυνση...».


Κατόπιν, η Αμάντα Μανωλάκου και η παθολόγος, ογκολόγος και Διευθύντρια της ογκολογικής κλινικής, Φλώρα Σταυρίδη, μίλησαν για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστoύ.