Breaking News

«Τιτανικός»: Η ξύλινη σανίδα που έσωσε τη «Rose» πωλήθηκε για πάνω από 700.000 δολάρια (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το κομμάτι ξύλου, που έσωσε τη Rose (Kate Winslet) στην ταινία "Τιτανικός", πωλήθηκε σε δημοπρασία για 718.750 δολάρια.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Guardian, από την κυκλοφορία της ταινίας "Τιτανικός" το 1997, μαίνεται η συζήτηση σχετικά με το αν το κομμάτι ξύλου που έσωσε τη Rose - την οποία υποδύθηκε η Kate Winslet - θα μπορούσε να κρατήσει πάνω του και τον Jack (Leonardo DiCaprio), στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Ένας τυχερός μπορεί να δοκιμάσει τώρα στην πράξη τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η ξύλινη σανίδα πωλήθηκε για 718.750 δολάρια, μέσω της δημοπρασίας Treasures from Planet Hollywood του Heritage Auctions...


Το περίτεχνο κομμάτι ξύλου ήταν στην πραγματικότητα μέρος του πλαισίου της πόρτας, που βρισκόταν στην είσοδο του σαλονιού, για τους επιβάτες της πρώτης θέσης του πλοίου.


Στην προσπάθειά τους να σκαρφαλώσουν πάνω στο κομμάτι ξύλου, η Rose και ο Jack συνειδητοποιούν ότι υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο, έτσι ο Jack θυσιάζει τη ζωή του για την αγαπημένη του.

Ο σκηνοθέτης James Cameron είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. 

«Μόνο ο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο Jack έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνητότητα. Η αγάπη μετριέται με τη θυσία».


Στην ίδια δημοπρασία, πωλήθηκε για 125.000 δολάρια το φόρεμα από ύφασμα σιφόν που φορούσε η Kate Winslet στην τελευταία σκηνή της ταινίας, όπως και το πηδάλιο του πλοίου (200.000 δολάρια).

Μεταξύ άλλων, πωλήθηκαν, επίσης, το μαστίγιο του Indiana Jones (Harrison Ford) από το "Indiana Jones and the Temple of Doom" (525.000 δολάρια), η μαύρη στολή του Peter Parker (Tobey Maguire) στο "Spider-Man 3" (125.000 δολάρια) κ.α.

Πληροφορίες από: The Guardian