Breaking News

Μητσοτάκης για οπαδική βία: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην οπαδική βία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ήθελα να πω και μια κουβέντα για το ζήτημα της οπαδικής βίας, όπου προφανώς αναμένουμε ακόμα από την Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη.

Αλλά θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες κάναμε, το δραστικό κλείσιμο των γηπέδων, οι αυτοματοποιημένες ποινές οι οποίες επιβάλλονται πια χωρίς "μα και μου" και χωρίς αστερίσκους, με έναν τρόπο, θα έλεγα, ο οποίος δεν επιδέχεται ιδιαίτερης αμφισβήτησης, μέχρι στιγμής - το τονίζω, είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το οποίο λέω - μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα.

Η εικόνα των γηπέδων είναι μία εικόνα που δεν φαίνεται να υπάρχει ένταση. Βλέπετε ομάδες, μπορεί να χάσουν εντός έδρας από, θα έλεγα, "αιώνιους αντιπάλους" και αυτό να μην προκαλεί τις αντιδράσεις. Στενάχωρο για εμάς...».

Χρήστος Κούτρας: «Αναφέρεστε στα τρία γκολ που έριξε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό, φαντάζομαι».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στενάχωρο, ενδεχομένως, για εμάς ως φιλάθλους, αλλά σίγουρα νομίζω ότι μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι φαίνεται, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Στο μπάσκετ έχουμε φύγει πολύ πιο μπροστά και βλέπουμε εικόνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στην Ευρωλίγκα, με πολλά νέα παιδιά τα οποία πηγαίνουν στο γήπεδο, οικογένειες. Έτσι θέλουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Γιάννης Ντσούνος: «Μας έχει λείψει, η αλήθεια είναι αυτό, να είμαστε οι μισοί-μισοί στο γήπεδο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έγινε στον τελικό του κυπέλλου, όμως, στο μπάσκετ, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα φτάσουμε εκεί, θα φτάσουμε εκεί πιστεύω και στο ποδόσφαιρο, αρκεί να το θέλουν όλοι. Και όταν αναφέρομαι σε όλους, αναφέρομαι και στους παράγοντες των ομάδων».