Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Καλή Καλό (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η ηθοποιός Καλή Καλό, με την είδηση του θανάτου της να σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1926. Το πραγματικό της όνομα ήταν Καλλιόπη Δαμβέργη, ωστόσο ήταν γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Καλή Καλό.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε στο Facebook το απόγευμα της Παρασκευής (8/3):

«Έφυγε πριν λίγο από κοντά μας, σήμερα που είναι η μέρα της γυναίκας, η υπέροχη Καλή Καλό, η πρωταγωνίστρια της επιθεώρησης των δεκαετιών '40, '50, '60, με την τόσο πολυτάραχη ζωή σημαδεμένη από συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της "Όσα πήρε ο άνεμος", με κοινωνικούς αγώνες, αγωνίστρια της Αριστεράς με έντονη συνδικαλιστική δράση στο Σωματείο των  Ηθοποιών και στο ΤΑΣΕΗ...

Το τελευταίο δεκάμηνο με ενέργειες του ΤΑΣΕΗ κι εμού προσωπικά, που με τίμησε με τη φιλία της, μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου όλο το προσωπικό την περιποιήθηκε από την πρώτη στιγμή  με πολλή αγάπη και φροντίδα και γι' αυτό τους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας για όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούν με τόση ευθύνη.. Καλό ταξίδι γλυκιά Καλή μου...».