Breaking News

«Εξαφάνισαν» εκκλησάκι σε βίλα της Μυκόνου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θάφτηκε κάτω από χώματα το εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο της βίλας του νέου ιδιοκτήτη, στην οποία παραθέριζε για χρόνια στο παρελθόν ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, ο οποίος δεν έχει σχέση με το περιστατικό.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι η βίλα βρίσκεται στην παραλία του Φωκού. Την ανακάλυψη έκανε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος, ο οποίος ξέθαψε ο ίδιος το «μπαζωμένο» εκκλησάκι, αποκαλύπτοντας τον σταυρό.

Πρόκειται για το εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης, τα Θυρανοίξια είχαν γίνει το 2015. Οι γείτονες λένε ότι αγόρασε τη βίλα ένας Άραβας. Μάλιστα εικάζεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης θέλησε να «εξαφανίσει» την εκκλησία για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε στην εκπομπή ότι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι μουσουλμάνοι. Επίσης, αποκάλυψε και ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το εκκλησάκι δεν έχει νομιμοποιηθεί, καθώς δεν έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Οπότε για να γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου, έπρεπε να «εξαφανίσουν» προσωρινά το εκκλησάκι...


Ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος, είπε στην εκπομπή του Alpha: «Πήγαμε για καθαρισμό της παραλίας. Η πόρτα του οικοπέδου ήταν ανοιχτή και είδα ότι ήταν χώμα και ξερά χόρτα. Έσκαβα με τα χέρια εκεί που νόμιζα ότι είναι ο σταυρός. Όταν φάνηκε ο σταυρός, ανατρίχιασα. Το  εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης το έφτιαξε ο κύριος Ρέμος, η βίλα του ανήκε το 2015, μετά την πούλησε. Εφόσον έχουν γίνει τα Θυρανοίξια, το εκκλησάκι ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ανήκει στη μονή στην Άνω Μερά. Η Εκκλησία πρέπει να βάλει αυτούς που το θάψανε, να το ξεθάψουν και να εφαρμοστεί ο νόμος».