Breaking News

Cockney Rebel: Έφυγε από τη ζωή ο Steve Harley (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Steve Harley, ο ιδρυτής και frontman του θρυλικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος Cockney Rebel.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένειά του ανακοίνωσε την Κυριακή (17/3) ότι «πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του». Ο Steve Harley είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου έτους ότι νοσηλευόταν λόγω καρκίνου.


Το πιο γνωστό τραγούδι του ήταν το "Make Me Smile" (Come Up and See Me), το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στα βρετανικά charts το 1975.

Ο Harley τραγούδησε, επίσης, το ομώνυμο τραγούδι του μιούζικαλ "The Phantom of the Opera" του Andrew Lloyd Webber, μαζί με τη Sarah Brightman όταν κυκλοφόρησε ως σινγκλ το 1986. Αρχικά είχε επιλεγεί για τον ομώνυμο ρόλο για το θεατρικό μιούζικαλ, ωστόσο αντικαταστάθηκε από τον Michael Crawford.

Να σημειωθεί ότι ο Steve Harley παρουσίαζε τη ραδιοφωνική εκπομπή "Sounds of the 70s" στο BBC Radio 2 μεταξύ 1999 και 2008.

Γεννημένος στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου 1951, ο Harley πέρασε σχεδόν τέσσερα χρόνια από την παιδική του ηλικία στο νοσοκομείο μετά από πολιομυελίτιδα.

Σχημάτισε το συγκρότημα Cockney Rebel, που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ "The Human Menagerie" το 1973. Μετά από αλλαγή σύνθεσης, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1975 το άλμπουμ "The Best Years of Our Lives", το οποίο περιείχε τη μεγάλη επιτυχία του Harley, το "Make Me Smile" (Come Up and See Me).


Ο Harley έκανε περιοδεία τον Ιανουάριο, ωστόσο αναγκάστηκε να ακυρώσει εμφανίσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Dorothy και τα δύο παιδιά τους, Kerr και Greta.