Breaking News

Τέμπη - Πατέρας θύματος: «Θέλω να πληρώσουν όσοι δολοφόνησαν το παιδί μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» μίλησε ο Παύλος Ασλανίδης, έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, είπε στην εκπομπή του Mega:

«Ο γιος μου ήταν μαζί με έναν φίλο του, επέστρεφαν από Αθήνα. Είχε πάει να δει την κοπέλα του, είχαν γνωριστεί στην Ανδαλουσία και δούλευαν μαζί. Τον επόμενο μήνα θα έφευγαν μαζί για την Ισπανία.

Στις 11:20 το βράδυ έγινε. Ό άλλος μου ο γιος είχε πάει στον σταθμό να τον πάρει και με πήρε τηλέφωνο ότι κάτι συνέβη. Εγώ νόμιζα ότι έχει καθυστέρηση και μου είπε "άνοιξε την τηλεόραση". Όταν είδα τις φωτιές, τρελάθηκα. Η σύζυγός μου είναι γενναία και έχει κίνητρο τα άλλα δύο παιδιά. Πάντα προσέχαμε τα παιδιά μας, αλλά δυστυχώς μας τα πήραν χέρια άλλα.

Ο Δημήτρης μας είχε πάρει τηλέφωνο το απόγευμα, πριν αναχωρήσει. Από τότε δεν τον ξανακούσαμε και δεν τον ξαναείδαμε. Τον εξαφανίσανε, μαζί με τα άλλα 27 παιδιά.

Με ένα χρόνο τώρα που έχει καθυστερήσει η δικαιοσύνη, δεν περιμένουμε τίποτα. Έτρεπε από την  αρχή οι εκπρόσωποι των εταιριών και το υπουργείο να είναι προφυλακισμένοι. Τα κάνανε πολύ σωστά γι' αυτούς για να γίνει η συγκάλυψη. Αποκρύψανε πολλά στοιχεία...


Είμαι πολύ θυμωμένος και απαιτώ τα δικαιώματα μου. Θέλω να πληρώσουν όσοι δολοφόνησαν το παιδί μου.

Δεν μας πήρε κανείς για συγγνώμη και ούτε θέλουμε. Συγγνώμη από πού; Από δολοφόνους; Που πήραν τα υπολείμματα των παιδιών και τα πετάξανε; Και τα βρήκαμε 10 μήνες μετά με τους ειδικούς σκύλους; Πέρα από τη δολοφονία, ήρθε και η βαρβαρότητα και συνεχίστηκαν και οι ύβρεις. Υπήρχε ακόμα μία αγνοούμενη, η Εριέττα, ωστόσο αυτοί παραβίασαν τον τόπο της τραγωδίας. Ακόμα και σήμερα είναι αγνοούμενη. Ο Καραμανλής πήγε εκεί και στεναχωριόταν επειδή τελείωσε η πολιτική του καριέρα. Αυτό τον στεναχώρησε και αυτό φάνηκε και στην  Εξεταστική. Μιλούσε με θράσος και κυνισμό. Όλα για το εισιτήριο γίνονται.

Στην αρχή θέλαμε δικαιοσύνη, αλλά μετά από όλη αυτή τη βαρβαρότητα, δε θα ντραπώ να το πω, θέλουμε εκδίκηση.

Έχω έρθει σε επαφή με έναν επιζώντα, που ήταν στο ίδιο βαγόνι με τον γιο μου. Όταν ξεκίνησε να μου λέει για το συμβάν του είπα να σταματήσει, δεν άντεχα να το ακούσω. Το ένστικτό μας, μας λέει ότι θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε με πολλές μάχες, αλλά αυτό δεν μας πτοεί».