Breaking News

Ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο στο CINEMA της ΕΡΤ3 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο θα προβληθούν στο CINEMA της ΕΡΤ3, από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 23:00.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 23:00

Ένα γιατρό παρακαλώ (Docteur? / A Good Doctor)

Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Κωμωδία παραγωγής Γαλλίας 2019.

Ο πολύπειρος, βραβευμένος δύο φορές στο Φεστιβάλ Καννών Μισέλ Μπλαν και ο πρωτοεμφανιζόμενος Χακίμ Ζεμιλί κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν ότι μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν, σε μια κωμωδία που υπογράφει ο Τριστάν Σεκελά.

Υπόθεση: Ο Σερζ Μαμού-Μανί είναι γιατρός, παθολόγος, μεσόκοπος, κουρασμένος από τη ζωή, λίγο αλκοολικός, πολύ κυνικός με την ανθρώπινη αδυναμία που το λειτούργημά του τον «αναγκάζει» να θεραπεύει. Ο Σερζ δουλεύει στην υπηρεσία κατ’ οίκον επισκέψεων κι είναι παραμονή Χριστουγέννων: όταν ένας τραυματισμός στη μέση θα τον ακινητοποιήσει. Ο ντελιβεράς Μαλέκ, θετικός, προσηνής, μ’ ένα παιδικό όνειρο να γίνει γιατρός, θα τον αντικαταστήσει, φορώντας, κυριολεκτικά, τα παπούτσια του κι εξετάζοντας τους ασθενείς με… οδηγίες του Σερζ από το hands free του τηλεφώνου.


Σκηνοθεσία: Τριστάν Σεκελά
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπλανκ, Χακίμ Τζεμιλί, Σολέν Ριγκό, Φρανκ Γκασταμπίντ, Φαντιλί Καμαρά, Αρτούς

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 23:00

Μέρες Ξηρασίας (Burning Days / Balkaya)

Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Πολιτικό θρίλερ παραγωγής Τουρκίας/ Γαλλίας/ Γερμανίας/ Ολλανδίας/Ελλάδας/ Κροατίας 2022.

Η νέα ταινία του Εμίν Αλπέρ μετά τις «Τρεις Αδελφές», μια συναρπαστική κριτική ματιά πάνω στη διεφθαρμένη Τουρκία του Ερντογάν. Η ταινία έχει κερδίσει το Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μια σειρά από άλλα βραβεία.

Υπόθεση: Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Τουρκίας ο νεοφερμένος εισαγγελέας Εμρέ καλείται να αντιμετωπίσει τα πολιτικά σκάvδαλα της τοπικής εξουσίας, το πρόβλημα της ύδρευσης και έναν βιaσμό, στον οποίο είναι αυτόπτης μάρτυρας.


Σκηνοθεσία: Εμίν Αλπέρ
Πρωταγωνιστούν: Σελαχατίν Πασαλί, Εκίν Κοτς,Έρόλ Μπαμπάογλου, Ερντέμ Σενοτσάκ, Σελίν Γενίντσι

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στις 23:00

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I Daniel Blake)

Δραματική ταινία παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου/ Γαλλίας/ Βελγίου 2016.

Ένα ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς, βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών.

Υπόθεση: O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.


Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, Ντίλαν Φίλιπ Μακίρναν, Νάταλι Αν Τζέιμσον, Κόλιν Κουμπς

Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 23:00

Αγώνες Πείνας: Επανάσταση Μέρος ΙΙ (The Hunger Games: Mockingjay Part 2)

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, Κοτσυφόκισσα, φέρνει το κινηματογραφικό φαινόμενο των Αγώνων Πείνας στο επικό φινάλε τους.

Υπόθεση: Η ιστορία συνεχίζει από το σημείο που η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13, κι ανήμπορη να προσεγγίσει τον Πίτα, παρακολουθεί ολόκληρη την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο. Παρόλο που δέχτηκε να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει πια ότι δεν αρκεί αυτός ο ρόλος της για να γυρίσει το κλίμα απέναντι στην Κάπιτολ. Μαζί με το Γκέιλ, τον απρόβλεπτο πια Πίτα, το Φίνικ και την «Ομάδα 451», θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ με μόνο στόχο να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.


Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ