Breaking News

Robert De Niro: Η αποκάλυψη για τη γνωριμία του με τον Leonardo DiCaprio πριν 30 χρόνια, στην ταινία «This Boy's Life» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Leonardo DiCaprio είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στον Robert De Niro,  όταν οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Όπως αναφέρει το People, ο 80χρονος De Niro ήταν ήδη δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ όταν πήγε να εργαστεί στην ταινία "This Boy's Life" του 1993, μια ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950 και βασίζεται στα απομνημονεύματα του Tobias Wolff το 1989.

Ο 49χρονος DiCaprio, ο οποίος τότε ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στην κωμική σειρά του ABC, "Growing Pains", πήγε για να δοκιμαστεί για έναν ρόλο, αλλά όχι για τον ρόλο του Tobias που τελικά πήρε.

«Είπα στον Art Linson, τον παραγωγό "Art, αυτό το παιδί ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Δεν το πίεσα, απλώς είπα "Αυτό το παιδί είχε κάτι ξεχωριστό". Μετά πήραν τον Leo», αποκάλυψε ο De Niro στο νέο τεύχος του People...


Στην ταινία, ο DiCaprio υποδύεται τον 15χρονο Tobias, του οποίου η ανύπαντρη μητέρα Caroline (Ellen Barkin) τους οδηγεί στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και μπλέκει με τον Dwight Hansen (De Niro), έναν άντρα που προσφέρει στην οικογένεια κάποια σταθερότητα. Αφού η Caroline τον παντρευτεί, η πιο απαίσια πλευρά του έρχεται στο επίκεντρο: είναι κακός και υβριστικός και εστιάζει την οργή του στον νεαρό Toby, ταπεινώνοντάς τον και εξευτελίζoντάς τον σε κάθε βήμα.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του "This Boy's Life", ο De Niro και ο DiCaprio εμφανίστηκαν και οι δύο στη δραματική ταινία "Marvin's Room" (1996) με τη Diane Keaton και τη Meryl Streep.

Η τρίτη και τελευταία ταινία τους, το "Killers of the Flower Moon" (2023), αφηγείται τη σπαρακτική αληθινή ιστορία των Osage (σ.σ. οι δολοφονίες των Ινδιάνων Osage ήταν μια σειρά δολοφονιών στην κομητεία Osage της Οκλαχόμα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1910-1930). Στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920, ένας φαινομενικά καλοπροαίρετος λευκός άνδρας, ο William Hale (De Niro),  ενορχηστρώνει τις δολοφονίες πολλών ιθαγενών για να κλέψει τη γη τους, η οποία είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο DiCaprio υποδύεται τον Ernest Burkhart - ανιψιό του William Hale - , που παντρεύεται τη Mollie (Lily Gladstone), μια γυναίκα Osage. Ο Hale, φυσικά, έχει στο στόχαστρο τη Mollie.

Η ταινία έχει κερδίσει συνολικά 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (για τον Martin Scorsese), Α' Γυναικείου Ρόλου (Lily Gladstone) και Β' Ανδρικού Ρόλου (Robert De Niro).

Ο De Niro έφτασε πλέον τις 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ στην καριέρα του, γεγονός που τον βάζει στην ελίτ παρέα των 17 ερμηνευτών σε όλη την ιστορία του Χόλιγουντ που έχουν οκτώ ή περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ ερμηνείας.