Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Richard Lewis (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός, stand-up κωμικός και συγγραφέας Richard Lewis.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Richard Lewis άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης (27/2), στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μάνατζέρ του Jeff Abraham. Ο  Richard Lewis έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος τον Απρίλιο του 2023.

«Η σύζυγός του, Joyce Lapinsky, ευχαριστεί όλους για όλη την αγάπη, τη φιλία και την υποστήριξη και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή», είπε ο Abraham.


Γεννημένος ως Richard Philip Lewis στις 29 Ιουνίου 1947, στο Brooklyn και μεγαλωμένος στο Englewood του New Jersey, μετά από μια δύσκολη παιδική ηλικία αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (The Ohio State University), πριν φτάσει στις κωμικές σκηνές της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες τη δεκαετία του 1970.

Η φήμη του εξαπλώθηκε τη δεκαετία του 1980, όταν ανέπτυξε μια μοναδική σκηνική περσόνα, σχεδόν τόσο "σκοτεινή" όσο και τα ολόμαυρα ρούχα που προτιμούσε.

Έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην τηλεταινία "Diary of a Young Comic" (1979) του NBC. Αργότερα έγινε μία από τις πρώτες παρουσίες στο HBO με ειδικές κωμωδίες το 1988, το 1990 και το 1997.

Παρόλο που το χιούμορ του δεν ταίριαζε εύκολα στις κωμικές σειρές της εποχής, συμπρωταγωνίστησε με τον Jamie Lee Curtis στο "Anything but Love" (1989-1992) και με τον Don Rickles στο "Daddy Dearest" (1993).  Τη σεζόν 1997-1998 συμπρωταγωνίστησε με τον Kevin Nealon στην κωμική σειρά "Hiller and Diller".

Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Robin Hood: Men in Tights" (1993), "Drunks" (1995) και "Leaving Las Vegas" (1995).

Το 2000 ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά "Curb Your Enthusiasm" του HBO, όπου έπαιξε σε 41 επεισόδια.  Λόγω της διάγνωσης του με Πάρκινσον, ο ηθοποιός είχε αποσυρθεί από τη σειρά, ωστόσο εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επεισόδιο με τίτλο "Vertical Drop, Horizontal Tug", που προβλήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Richard Lewis, ο οποίος είχε δώσει μάχη στο παρελθόν με το αλκοόλ και τις ουσίες, έγραψε δύο απομνημονεύματα: "The Other Great Depression" (2000) και "Reflections From Hell: Richard Lewis' Guide on How Not to Live" (2015).

Το περιοδικό GQ τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «πιο επιδραστικούς χιουμορίστες του 20ου αιώνα», ενώ κατατάχθηκε στο Νο. 45 στη λίστα του Comedy Central με τους «100 καλύτερους standups όλων των εποχών» που κυκλοφόρησε το 2004.