Breaking News

Ντόχα: Δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία Πλατανιώτη - «Ασημένια» στο ελεύθερο σόλο (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τεχνικό σόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε και το ασημένιο στον τελικό του ελεύθερου σόλο, που ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης (6/2).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΕ, με τη μουσική του Ζορμπά και το αιώνιο συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο...


Η 29χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε προτελευταία, καθώς ήταν δεύτερη στα προκριματικά πίσω από την Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία). Πριν την Ευαγγελία αγωνίστηκε η Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς), η οποία ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη καθώς βαθμολογήθηκε με 264,8207. 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη τα έδωσε όλα και συγκέντρωσε 253.2833 βαθμούς (253.7353 είχε στον προκριματικό). Ήταν στο βάθρο σίγουρη δεύτερη και απέμενε η Αλεξανδρή. Οι κριτές της έδωσαν μόλις 222,8938 βαθμούς, κατρακύλησε στην έκτη θέση και ξέσπασε σε λυγμούς... Τρίτη ήταν η Βασιλίνα Χαντόσκα με 245,1042 βαθμούς...


Να σημειωθεί ότι πριν δύο χρόνια στη Βουδαπέστη, η Ελληνίδα αθλήτρια είχε ανεβεί και τότε δύο φορές στο βάθρο, επιστρέφοντας στην πατρίδα με δύο χάλκινα μετάλλια.