Breaking News

Η Ναταλία Λιονάκη ζει στην Κένυα ως μοναχή Φεβρωνία - «Είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Επίσκοπος Μάρκος της Κένυας μίλησε στο Πρωινό για την πρώην ηθοποιό Ναταλία Λιονάκη, η οποία έχει αφιερωθεί στον μοναχισμό. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα - μέσω Facebook - και φωτογραφίες της.

Το 2009, η ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ναταλία Λιονάκη, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και πήγε στις Μοίρες Ηρακλείου στην Κρήτη. Ωστόσο, το 2012, η μητέρα της την πίεσε και την πήρε πίσω στο σπίτι τους.

Τελικά, τον Αύγουστο του 2017, η Ναταλία Λιονάκη εκάρη μοναχή σε μοναστήρι στην Κένυα - στην περιοχή Kisumu  - και πλέον φέρει το όνομα Φεβρωνία...


Την Τετάρτη (21/2), προβλήθηκε στο Πρωινό η συνέντευξη που παραχώρησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου, Μάρκος, ο οποίος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στο Κισούμου στη Δυτική Κένυα. Εκεί το έργο μας είναι περισσότερο για την ιεραποστολή. Επιβλέπουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, τα μικρά παιδιά, τη διατροφή τους στο σχολείο και τα δίδακτρά τους. Τους διδάσκουμε για την Εκκλησία, την πίστη και την Ορθοδοξία, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες τους...

Έχει χρόνια που η μοναχή Φεβρωνία (Ναταλία Λιονάκη) είναι εκεί, επί του μακαριστού προκατόχου μου. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε επέμβει στο ιστορικό της. Εγώ ξέρω μόνο ό,τι υπάρχει τώρα, μας βοηθάει στο έργο μας και στο μοναστήρι.

Δεν ισχύει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα, το έργο της είναι εκεί. Και οι τρεις μοναχές που έχουμε εκεί είναι ευτυχισμένες, ζουν τον Χριστό. Δε θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή, αλλά για όλες τις μοναχές, όλη η ζωή τους είναι ησυχαστική. Είναι εντάξει, είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη».