Breaking News

Ian Lavender: Πέθανε το τελευταίο επιζών μέλος του βασικού καστ της σειράς «Dad’s Army» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Ian Lavender, το τελευταίο εναπομείναν μέλος του βασικού καστ της αγαπημένης κωμικής σειράς του BBC, "Dad’s Army".

Ο Ian Lavender είχε υποδυθεί στην κωμική σειρά "Dad’s Army" τον στρατιώτη Frank Pike, από το 1968 έως το 1977.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Άγγλος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (2/2). Η θλιβερή είδηση γνωστοποιήθηκε μέσα από ανάρτηση στα social media, στον λογαριασμό του "Dad’s Army Radio Show".

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μάθαμε για τον θάνατο του υπέροχου, Ian Lavender. Αυτό πραγματικά σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, ο Ian ήταν το τελευταίο επιζών μέλος του βασικού καστ του Dad’s Army. Η υπέροχη ερμηνεία του ως στρατιώτη Frank Pike θα συνεχίσει να ζει για τις επόμενες δεκαετίες. Αφήνει πίσω του μια κληρονομιά γέλιου που θα απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση.


Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ το 1946, ο Lavender εμφανίστηκε σε παραστάσεις στο σχολείο και έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σε ένα τηλεπαιχνίδι στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, έγινε ταλέντο που εντοπίστηκε από το BBC και του δόθηκε ο ρόλος του στρατιώτη Frank Pike, που ήταν το νεότερο μέλος και «ηλίθιο αγόρι» της διμοιρίας, το οποίο έγινε διάσημο σε ολόκληρη τη Βρετανία.


Από το 1968 έως το 1977, το "Dad’s Army" ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη βρετανική τηλεόραση εκείνης της εποχής. Ο Lavender έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της σειράς.


Ο ηθοποιός εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και το "EastEnders". Σύμφωνα με το IMDb, έπαιξε σε 245 επεισόδια από το 2001 έως το 2017.

Ο Ian Lavender συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 1971 και το 2016 επανέλαβε τον ρόλο του σε δύο ταινίες "Dad’s Army". Επίσης, το 2009 έπαιξε στο θρίλερ "31 North 62 East".