Breaking News

74η Berlinale: Ο Martin Scorsese τιμήθηκε με τη «Χρυσή Άρκτο» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο καλείται και Berlinale, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα (15/2) και θα ρίξει αυλαία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η Berlinale είναι ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ για τον κινηματογράφο, μαζί με αυτά των Καννών και της Βενετίας.

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο εμβληματικός σκηνοθέτης Martin Scorsese τιμήθηκε με τη «Χρυσή Άρκτο» στην 74η Berlinale, για την πλούσια συνεισφορά του στον κινηματογράφο.

Δραστήριος, ενθουσιώδης και πάντα επίκαιρος, ο Scorsese ενώνει την ιστορία της τέχνης που λατρεύει άνευ όρων με το πάθoς του για το storytelling.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο ζωντανός θρύλος του κινηματογράφου είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία «Οι δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» (Killers of the Flower Moon)....


O 81χρονος Martin Scorsese είναι, επίσης, ένας από τους ανθρώπους του κινηματογράφου που έχουν αφοσιωθεί στην προστασία της κινηματογραφικής κληρονομιάς, σώζοντας και ρετουσάροντας παλιές ταινίες. Αυτός εξάλλου είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ο Scorsese επισκέφτηκε φέτος το φεστιβάλ.