Breaking News

Θλίψη για την απώλεια του Ηλία Λογοθέτη (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο Facebook το απόγευμα της Τετάρτης (28/2):

«Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε Ηλία.. πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε... Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν... Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες... Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου...».


Ο Ηλίας Λογοθέτης υπήρξε παντρεμένος με την ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα Ευτυχία Καλλιτεράκη, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη. Δεύτερη σύζυγος του έως τον θάνατό του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή.

Ο γιος του Αλέξανδρος έγραψε στο Facebook, σε μαύρο φόντο: «So long blue eyes» (Αντίο μπλε μάτια).


Η σύζυγος του Μαρία Ζαχαρή δημοσίευσε αρχικά στο Facebook ένα κοινό τους στιγμιότυπο από το παρελθόν.


Αργότερα, η Μαρία Ζαχαρή έγραψε στίχους του ποιητή και πεζογράφου Γιώργου Βιζυηνού: «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου».


Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεπτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, από το οποίο αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Από τις πιο γνωστές ήταν η συμμετοχή του στην παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου», στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία Ζαχαρή, επί 12 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία»...


Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Συνεργάστηκε με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη - Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή - Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου - Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1) και έλαβε μέρος σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Ηλίας Λογοθέτης συμμετείχε πρόσφατα στον τρίτο κύκλο του «Έτερος Εγώ», του Σωτήρη Τσαφούλια.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Ηλίας Λογοθέτης βρέθηκε καλεσμένος του Ανδρέα Ροδίτη στην εκπομπή​​ «Η ζωή είναι στιγμές». 

Δείτε το βίντεο.


Με πληροφορίες από: wikipedia