Παρίσι 2024: Λαμπαδηδρόμος με αναπηρία στέλνει μήνυμα ζωής (video+photo)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Στους γονείς μου είπαν να μην δεθούν συναισθηματικά με το παιδί τους, γιατί θα πεθάνει πριν τα δύο του χρόνια. Λοιπόν, οι γιατροί έκαναν λίγο λάθος, γιατί πέρασαν 30 και είμαι ακόμα εδώ...».
Όπως μετέδωσε το Euronews, σε ακριβώς έξι μήνες, στις 26 Ιουλίου, η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στις όχθες του Σηκουάνα, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Αφού γίνει η αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, ταξιδέψει για δέκα ημέρες σε όλη την Ελλάδα και παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πάει με πλοίο στη Μασσαλία και θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία στη Γαλλία.
Ο 32χρονος Matthieu Travers επιλέχθηκε να είναι ένας από τους περισσότερους από 11.000 λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν αυτό το ολυμπιακό σύμβολο στην «Πόλη του Φωτός», που θα διοργανώσει τους αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας.
«Να σας πω την αλήθεια, δάκρυσα όταν το έμαθα, γιατί για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η ιστορία του αθλητισμού. Σκέφτομαι ότι με τον δικό μου μικρό τρόπο, για 200 μέτρα, για 4 λεπτά, θα είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Όταν το άκουσα, συγκινήθηκα πολύ», εξομολογήθηκε ο Matthieu.
Από τη γέννησή του πριν από 32 χρόνια, ο Matthieu έπασχε από μια γενετική νευρομυϊκή νόσο. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ενεργός στο διαδίκτυο, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης. Επίσης έσπευδε στα στάδια, αρκεί αυτά να είναι προσβάσιμα.
Το πάθoς του για τον αθλητισμό τον βοήθησε να διαψεύσει τις προγνώσεις των γιατρών. «Στους γονείς μου είπαν να μην δεθούν συναισθηματικά με το παιδί τους, γιατί θα πεθάνει πριν τα δύο του χρόνια. Λοιπόν, οι γιατροί έκαναν λίγο λάθος, γιατί πέρασαν 30 και είμαι ακόμα εδώ», είπε χαρακτηριστικά...
Ο Matthieu θα παρακολουθήσει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ελπίζει ότι θα βελτιώσουν περαιτέρω την κατάσταση στη γαλλική πρωτεύουσα για τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, συνεχίζει να τροφοδοτεί το κανάλι του στο YouTube, όπου μιλάει για την αναπηρία, τους οικιακούς αυτοματισμούς και τον αθλητισμό.