Breaking News

The Shangri-Las: Πέθανε η τραγουδίστρια Mary Weiss (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Mary Weiss, η πρώην τραγουδίστρια του ποπ συγκροτήματος κoριτσιών "The Shangri-Las" της δεκαετίας του 1960.

Σύμφωνα με το Deadline, η Mary Weiss άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.


Το συγκρότημα "The Shangri-Las" αποτελούνταν από δύο ντουέτα αδερφών: τη Mary Weiss (δεξιά στη φωτογραφία που ακολουθεί) και την Betty Weiss και τις δίδυμες Marge και Mary Ann Ganser.


Το αμερικανικό συγκρότημα, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1963 στο Queens της Νέας Υόρκης, μεταξύ του 1964 και του 1966 κυκλοφόρησε αρκετά επιτυχημένα ποπ τραγούδια. Η Mary Weiss ήταν η βασική τραγουδίστρια.

Η Mary Weiss τραγούδησε για την εφηβική αγάπη και την τραγωδία σε επιτυχίες όπως το "Remember (Walking in the Sand)" και το "Leader of the Pack". 


Το "Leader of the Pack" γράφτηκε από τους George 'Shadow' Morton, Jeff Barry και Ellie Greenwich και έγινε Νο. 1 ποπ επιτυχία το 1964.


Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Miriam Linna - διευθύντρια της Norton Records - σημείωσε: «Να θυμόμαστε τη Mary Weiss με πολλή αγάπη και στοργή. Η Mary ήταν η απόλυτη».

Οι Shangri-Las διαλύθηκαν τo 1968 λόγω δικαστικών διαφορών. Μάλιστα, η Mary Weiss είχε δηλώσει ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν της επέτρεψαν να το συζητήσει ακόμη και δεκαετίες αργότερα.

Η Mary Weiss είχε επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα με το ντεμπούτο σόλο της άλμπουμ "Dangerous Game" και εμφανίστηκε στο South by Southwest Festival στο Όστιν του Τέξας.