Breaking News

Μακελειό στην Αϊόβα: Θρήνος για τον 11χρονο μαθητή, σε κρίσιμη κατάσταση ο διευθυντής του σχολείου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανακοινώθηκε το όνομα του μαθητή που σκοτώθηκε στο πρόσφατο αιματηρό περιστατικό στο σχολείο Perry στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, την πρώτη μέρα μετά από τις διακοπές των εορτών, στο Perry High School (Γυμνάσιο και Λύκειο) της Αϊόβα.

Σύμφωνα με το People, το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Αϊόβα (DPS) επιβεβαίωσε σε Δελτίο Τύπου ότι ο μαθητής που σκοτώθηκε έχει πλέον αναγνωριστεί ως ο 11χρονος Ahmir Jolliff.


Η αιτία θανάτου του Jolliff προσδιορίστηκε ότι ήταν τρία τραύματα από πυροβολισμούς από τον δράστη, που ταυτοποιήθηκε ως ο 17χρονος μαθητής λυκείου Dylan Butler. Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Να σημειωθεί ότι ο 11χρονος μαθητής φοιτούσε στο γυμνάσιο, το οποίο συνδέεται με το λύκειο. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 7:30 το πρωί σε καφετέρια του σχολείου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Ο διευθυντής του σχολείου, δύο ακόμη μέλη του προσωπικού και τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν, επίσης, κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και περίστροφο, ενώ στο σχολείο βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Αϊόβα ανάφερε, επίσης, στην ανακοίνωση: «Ο διευθυντής του σχολείου Dan Marburger έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Η έρευνα μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει ότι ο κύριος Marburger ενήργησε ανιδιοτελώς, σε μια προφανή προσπάθειά του για την προστασία των μαθητών του. Αυτή τη στιγμή, ο διευθυντής Marburger και δύο μαθητές παραμένουν στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο».

Οι Αρχές είχαν αναφέρει ότι ο δράστης είχε κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν το περιστατικό.

Η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης συνεχίζεται, τη στιγμή που οι μαθητές, οι καθηγητές και γενικότερα η πόλη του Perry - που έχει περίπου 8.000 κατοίκους - θρηνούν για τον χαμό του 11χρονου Ahmir Jolliff.